В социалните мрежи се появиха призиви за национален бойкот на

...
В социалните мрежи се появиха призиви за национален бойкот на
Коментари Харесай

Родители зоват за национален бойкот на маските за деца на първия учебен ден

В обществените мрежи се появиха апели за народен протест на маските за деца на 15 септември.

Във фейсбук групите " НАЦИОНАЛНА ГРУПА " ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ “ и " МАНГЪРОВ И НАРОДЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ " една и съща жена разгласява апел, посредством който се упорства децата да не носят маски за началото на образователната година. " Национален протест на носенето на маски от деца! Всички деца на 15-ти септември и по-късно - без маски! ", гласи апелът. 

В мненията под обявата хората показват единодушие и поддържат апела, като някои упорстват протестът да не се лимитира единствено до децата и до 15 септември. " Да се противопоставим на коронавирус измамата ", " Долу маските ", " Не единствено децата, а всички ние здрави хора без маски. Маските ни убиват! " са единствено част от мненията под обявата в групата " МАНГЪРОВ И НАРОДЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ ".

Припомняме, че началникът на детското поделение в Инфекциозната болница в София - доцент Атанас Мангъров в изявление за БНР заяви, че " всеки, които споделя, че децата би трябвало да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца ".

Преди няколко дни се взе решение, че образователната година ще стартира присъствено. " Ако обаче се наложи прекосяване към онлайн образование, към този момент ще се пишат оценки и отсъствия, а не както в месеците от изключителното състояние ", разгласи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова съобщи, че учебните заведения ще получат насоки за работа през идната образователна година в изискванията на COVID-19. Те ще се разделят на 2 - наложителни и целесъобразни ограничения.

" Прегръдките ще са неразрешени през тази образователна година. Ще е годно и правилото всички да са на една ръка разстояние. Класовете от началния стадий и в този момент са на обособен етаж, ще е годно и за следващата година. Всяко учебно заведение има най-малко по два входа. Където има опция, ще се направи по този начин, че едните класове да влизат от единия, а другите - от другия вход ", сподели още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР