В социалните мрежи група майки сигнализираха за жена, която се

...
В социалните мрежи група майки сигнализираха за жена, която се
Коментари Харесай

Внимание! Детегледачка обира домове в София

В обществените мрежи група майки алармираха за жена, която се показва за детегледачка или болногледач, влиза в дома им, печели доверието им и в следствие от жилищата им стартират да изчезват пари, бижута, облекла и обувки.

Това, което направило усещане на Диляна, било, че нито един път дамата не попитала за навиците на детето ѝ. Разказвала за свои житейски компликации, изясни пострадалата. Разбрала, че евентуално е излъгана, откакто видяла пост на друга жена в интернет, съобщи NOVA.

Името на дамата, представяща се за болногледачка и детегледачка, е Анна Таскова. Била с огромен опит. Нито едно от излъганите фамилии обаче няма контракт, с цел да потвърди, че непознат човек е бил в дома им и да подаде сигнал в полицията.

Весела Бадикова първа споделя историята си в обществените мрежи. Наема Анна през декември 2021 година посредством публикация в интернет. Жената близо година се грижи за детето на Весела - до април месец тази година. Майката споделя, че детето ѝ си събирало пари в касичка, като било натрупало към 400 лева спестявания. По думите на Весела дни преди рождения му ден тя сама отваря касичката и открива, че огромна част от парите липсват. Опитва се да поговори с детегледачката да върне парите, само че без триумф. Решава да разгласява историята в мрежата. С нея се свързват и други дами, които настояват, че са подведени от Анна Таскова.

Лили Христова наема въпросната дама през 2018 година, с цел да се грижи за болната ѝ майка. Анна поискала три месеца предплата, а по-късно изчезнала с парите. Сумата, която отхвърля да върне, е 3000 лева

През май 2022 година друго семейство от София наема Анна да се грижи за двете им деца. Тогава мнимата детегледачка изяснява, че синът ѝ се е самоубил и поискала пари, с цел да покрие разноските за погребението му. Семейството твърди, че дава 300 лева, а ангажимента е дамата да създаде дадения ѝ задатък.

През март 2023 година тя се обадила и споделила, че няма да върне парите, тъй като те не им трябвали. В следствие се оказало, че други хора също са помогнали за погребението. През февруари месец тази година дамата още веднъж е наета, въпреки и за два дни, от друго семейство.

Наш екип също опита да открие Анна Таскова - първо на адреса, който е предоставила за връзка с нея, а след това и по телефона. Пред NOVA тя отхвърли да е мамила свои клиенти. Призна, че е взела пари от едно от фамилиите, само че съобщи, че те са били дадени безплатно.

Поканихме Анна да се срещне с екипа ни. При първия диалог с нея тя одобри поканата ни. След няколко минути обаче отхвърли среща. Публикация с нейна фотография се популяризира в обществените мрежи. Целта – да бъдат защитени други фамилии от набезите на дамата, споделят създателите на постовете. От мнения в обществените мрежи излиза наяве, че Анна е имала контакт и с други фамилии, изпращала е фотоси на деца, за които се е грижела, като доказателство за професионализма ѝ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР