В Софийския градски съд тръгна делото срещу бизнесмените Атанас и

...
В Софийския градски съд тръгна делото срещу бизнесмените Атанас и
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови

В Софийския градски съд потегли делото против предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други - Ирена Христова, Васил Коцев и Николай Миховски, заяви Българска телеграфна агенция.



Те са упрекнати, че са проведена незаконна група за импорт и преправка на рискови боклуци, закононарушение по работа и данъчни закононарушения.
По делото има над 200 очевидци и 28 движимости лица. Обвиняемите бяха арестувани на 28 май 2020 година от спецпрокуратурата. Обвинителният акт бе импортиран в спецсъда, само че до закриването на институцията процесът не стартира. Затова делото бе трансферирано в градския съд.
В правосъдна зала през днешния ден по здравословни аргументи не участва Ирена Христова.
Според съда в обвинителния акт няма позволени нарушавания, които да препятстват правото на подсъдимите да схванат в какво са упрекнати. На 624 страници обвинителният акт в детайли разказва разнообразни действия, по какъв начин са осъществявани, уточни арбитър Петър Стоицев.
Съдът понижи паричната гаранция на Атанас Бобоков на 50 000 лв. от досегашните 800 000 лв.. В правосъдната зала стана известно, че един от очевидците е умрял.
Следващото съвещание по процеса е 20 януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР