В София започна учредителното събрание на нова партия, тази на

...
В София започна учредителното събрание на нова партия, тази на
Коментари Харесай

Слави Трифонов учредява партията си при закрити врати

В София стартира учредителното заседание на нова партия, тази на Слави Трифонов и неговия екип. Очаква се тя да бъде с името „ Няма такава държава”.

Учредяването на партията е под непоколебим пропускателен режим, не се позволяват медии и жители, съобщи БНР. Пропускат се единствено авансово оповестени делегати, които се събираха часове преди оповестения начален час в зала в столичния квартал "Лозенец ". Повечето са младежи. Сред учредителите са и сценаристите на "Шоуто на Слави " Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. Слави Трифонов също дойде и влезе в залата.

Съгласно закона са нужни най-малко 500 делегати, които да одобряват устава и да изберат управлението на новата партия.

На пропуските на делегатите е записано "Учредително заседание на партия "Няма такава страна ", което значи, че това ще е дефинитивно името на политическия план на шоумена. На първото публично заседание делегатите би трябвало да гласоподават учредителната декларация, призната още на 26 юли при събирането на Инициативния комитет.

В нея бъдещата партия се разгласи за мажоритарна изборна система, понижаване на броя на народните представители на половина, действително въвеждане на отдалечено и електронно гласоподаване на изборите и референдумите, директен избор от жителите на шефове на полицейски и регионални районни ръководства, както и директен избор на основния прокурор и на омбудсмана.

Още на 31 юли, в последното издание на "Шоуто на Слави ", Слави Трифонов разгласи концепцията си за политическата партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР