В София церемонията по издигане на Националното знаме на Република

...
В София церемонията по издигане на Националното знаме на Република
Коментари Харесай

България отбелязва 146 години свобода. Честит празник, българи!

В София церемонията по издигане на Националното знаме на Република България ще стартира в 11:00 ч. пред паметника на Незнайния боец. В нея ще вземат участие представителни формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. По време на церемонията, при осъществяване на химна, ще бъде създаден салют от двадесет артилерийски залпа. От държавната осведомителна работа оповестиха, че министър председателят Николай Денков ще взе участие в церемонията. По мотив Националния празник в 12:00 ч. ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред постройката на Администрацията на президента.

Тържествената инспекция (заря) ще стартира в 18:30 ч. на площад " Народно заседание ". В нея ще вземат участие президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, министър председателят акад. Николай Денков и вицепрезидентът Илияна Йотова. В тържествената инспекция ще се включат военнослужещи от Гвардейския внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, както и военнослужещи от Съвместното командване на силите. Командващ на тържествената инспекция (заря) ще бъде бригаден военачалник Димитър Хлебаров - пълководец на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (КИПКО), осведомят от Министерство на защитата.

В строя ще бъдат знамената-светини, знак на най-възвишените обичаи и добродетели на българското воинство, напомнящи за героичния героизъм на Българската войска: Самарско знаме, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-ти пехотен Шейновски полк, Знаме на Горнооряховските въстаници, Знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР