В София днес ще започнат двудневните преговори на българските и

...
В София днес ще започнат двудневните преговори на българските и
Коментари Харесай

Български и македонски експерти обсъждат пакета 4+1

В София през днешния ден ще стартират двудневните договаряния на българските и македонските експертни групи от състава на министерствата на външните работи на двете страни, съобщи БГНЕС.

Основните въпроси, които ще разискват специалистите са свързани с разрешаването на въпросите свързани с пакета 4+1. Сред тях са прекъсване на езика на омразата, в това число и възпитаването на жителите в злоба към България, реабилитацията на жертвите на югославския комунистически режим по време на диктатора Йосип Броз Тито след 1945 година, ненамесата във вътрешните работи, както и спазването на правата на индивида и на българите в РСМ.

Това ще бъде първата среща на специалистите от министерствата на външните работи след взаимното държавно съвещание в София на 25 януари. Тогава бе контрактувано взаимната историческо-образователна комисия да проработи по-интензивно. След приключването на двудневната намира се чака Министерството на външните работи да заяви какви резултати са реализирани.

Днес в София ще има среща на трима министри от България и двама от РСМ. Те ще дискутират тематики, свързани с превоза и транспортната съгласуваност сред двете страни, енергетиката и районната политика.

Също през днешния ден вицепремиерът Гроздан Караджов и Горан Милевски ще вземат участие и в съвещание по Меморандума за съгласие сред Министерството на районното развиване и благоустройството на Република България и Министерството на локалното самоуправление на Република Северна Македония.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР