В София бяха подписани финалните документи по придобиването на 50%

...
В София бяха подписани финалните документи по придобиването на 50%
Коментари Харесай

Linden Energy Ltd придоби 50% от "Овергаз Инк."

В София бяха подписани финалните документи по придобиването на 50% от " Овергаз Инк. "   от американската Linden Energy Ltd. Заключителните подписи сложиха Светослав Иванов, изпълнителен шеф на " Овергаз Инк. ", и президентът на  Linden Energy Ltd Стивън Пейн. Намеренията за придобиването бяха оповестени на 8 юли 2021 г.  " През миналата година не сме спирали дейностите, за които се споразумяхме, макар че официално договорката не беше приключена. През този период заедно успяхме да станем част от плана за нов терминал за регазификация на полутечен природен газ на пристанището в албанския град Вльора. Започнахме преговори, които са в напреднала фаза за дълготрайна доставка за балканския пазар на природен газ. Преговаряме с компании, които могат да обезпечат както тръбопроводен, по този начин и полутечен газ. Основна стратегическа цел на компанията продължава да бъде свободният конкурентен пазар на природен газ. За задачата компанията се приготвя да създава и лично находище в България ", съобщи Светослав Иванов.

" Мисля, че в целия свят, а освен в Европа, би трябвало да диверсифицираме енергийните доставки.  Светът не може да изключи газа и нефта, до момента в който други употребяват приходите от тези изкопаеми горива за финансиране на войни и експанзия в Европа и оттатък нея. Затова би трябвало да диверсифицираме. Югоизточна Европа се нуждае от надеждни енергийни вложители и енергийни сътрудници освен във веригата на доставки, само че също по този начин и за крайния артикул. Тя би трябвало да си обезпечи непрекъснатост на доставките, които са на обективна цена и които ще не престават без значение от политическите разлики. Финализирането на договорката сред " Овергаз Инк. " и Linden Energy e добра вест за целия район ", разяснява Марк Причард, зам.-председател на надзорния съвет на Linden и английски народен представител. 

Linden Energy, основана в Хюстън, Тексас, е учредена през 2013 година от Стивън Пейн и сполучливо развива газови планове в Европа и Южна Азия, взела участие е в построяването на няколко огромни газопровода. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР