В София битката за местна власт е между сегашния кмет,

...
В София битката за местна власт е между сегашния кмет,
Коментари Харесай

Над 35 сигнала за фалшиви пълномощници на местните избори в София

В София борбата за локална власт е сред настоящия кмет, повдигнат от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова и самостоятелния претендент, подсилен от Българска социалистическа партия - Мая Манолова. И на втория тур изборните бумаги за столицата ще се одобряват в зала " Арена Армеец ".

Вижте повече в директното включва на Карина Караньотова.

София

В София вотът в действителност ще в по-лесен, тъй като дългата бюлетина с общински съветници към този момент я няма. А точно в нея се допускаха най-вече неточности на първи тур. Иначе в 22 от 24 региона на София се организира избор за областен кмет. На първия тур на локалните избори бяха определени кметовете на Банкя и Кремиковци. В селата на територията на Столичната община към този момент са определени 24 кметове на кметства, а през днешния ден жителите избират още 8.

От началото на изборния ден в ОИК са постъпили над 35 сигнала за подправени пълномощници. Полина Витанова от ОИК изясни за Българска национална телевизия, че това са хора, на които към този момент им е отказано да бъдат пълномощници, а в този момент още веднъж упорстват да влязат в стаите за гласоподаване. Това е основало напрежение в столичния квартал " Младост ", където така наречен пълномощници ментета са отказвали да изоставен учебното заведение, а сигналите за такива нарушавания има и от Люлин, и от Обеля.

Над 600 служители на реда от Столичната дирекция на вътрешните работи са ангажирани с защитата на втория тур на изборите, част от тях са и пред " Арена Армеец ", където ще премине по-лесно работата поради по-малкото бюлетини.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР