В Смолянско свлачище затвори основен път. Много села продължават да

...
В Смолянско свлачище затвори основен път. Много села продължават да
Коментари Харесай

В Смолянско свлачище затвори основен път

В Смолянско свлачище затвори главен път. Много села не престават да са затрупани под пълен сняг и достъпът до тях, даже на колите за спешна помощ, е мощно усложнен. Оказва се, че има общини, които въобще нямат контракти за зимно разчистване, оповестява NovaTV.

От Смолян до Девин десетки села осъмнаха с непочистени от снега пътища. Широка лъка е едно от тях. В шест села покрай Девин снегорин не е минавал, макар че и през днешния ден валя сняг.

До по-отдалечените места в Девинско линийките не могат да стигнат. Екипите на Спешна помощ закъсняват или изобщо отхвърлят да тръгнат.

Фирмата, която би трябвало да почиства общинските пътища в Девин, се е отказала в последния миг макар подписания контракт. Причината - работата била доста, а парите малко. Кметът незабавно стартира да предоговаря изискванията.

Заради непочистения път нощес сред Девин и Кричим лек автомобил е изхвърчал от пътя и е паднал в реката. Шофьорът е оживял. В същия сектор е станала и друга злополука с пътнически рейс.

Над 120 кубика скална маса се изсипаха на пътя Кричим-Михалково и блокираха придвижването за часове. От през вчерашния ден за по няколко часа на мрачно са и няколко смолянски села.

Засега няма откъснати и непроходими села в Смолянска област. Всички проходи към този момент са отворени за придвижване, само че температурите стартират да падат, което е причина за формиране на поледици.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР