В случая с машините на Сиела Норма прозират сериозни празнини,

...
В случая с машините на Сиела Норма прозират сериозни празнини,
Коментари Харесай

Калин Славов: В случая с машините прозират празнини, допуснати от ЦИК

" В случая с машините на " Сиела Норма " прозират съществени празнини, позволени от една, считана за професионална изборна администрация , каквато би трябвало да е Централната изборна комисия. Очевидно не е на висотата на условията към нея. Бавят се и методическите инструкции, които би трябвало да одобряват ". 

Това сподели пред БНР изпълнителният шеф на " Прозрачност без граници " Калин Славов. И акцентира " напълно неубедителното поведение на компанията реализатор ". 

Той уточни, че  цялостна подмяна на машините надали е допустима на тези избори

" Призовахме ЦИК да сложи на видно място номерата на изборните машини и да бъде оповестен лист на машините с тяхното систематизиране по секции. Така всеки може да се увери дали съответната машина е в неговата секция и по този начин  биха се понижили рисковете за намаляване на доверието в машинния избор ". 

В предаването " Нещо повече " Славов добави: 

" Доверието в политика, политически развой, политици е извънредно ниско. Самите политици не способстват за възвръщането на това доверие . Подобен удар по устоите на демократичния развой при образуването на законни органи на представителната власт е извънредно тежък ". 

Интервюто с Калин Славов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР