В случай на победа на изборите лидерът на френската крайна

...
В случай на победа на изборите лидерът на френската крайна
Коментари Харесай

ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ: Марин Льо Пен ще изтегли Франция от НАТО

В случай на победа на изборите водачът на френската последна десница Марин Льо Пен даде обещание да изтегли въоръжените сили от командването на Северноатлантическия алианс, заяви РИА Новости.

Тя акцентира, че няма да трансферира френски войски нито към комбинираното командване на Алианса, нито разполагаем на бъдещото европейско командване. Според нея Франция няма да се подчини на американския протекторат.
Льо Пен добави, че поддържа концепцията за доближаване с Русия. „ Когато завърши войната в Украйна и се откри мир, аз ще се застъпя за стратегическо доближаване сред НАТО и Русия. Това е в интерес и на Европа, и на Съединени американски щати “, счита политикът. Първият тур на президентските избори във Франция се организира на 10 април. Действащият президент Еманюел Макрон завоюва 27,84% от гласовете, Марин льо Пен – 23,15%. Вторият кръг ще се организира на 24 април. Марин Льо Пен управлява партията „ Национален фронт “, преименувана на „ Национален съюз “, която е учредена през 1972 година от татко ѝ Жан-Мари Льо Пен. Това е третият й опит да стане президент на Франция: през 2017 година тя загуби от Еманюел Макрон във втория кръг, а през 2013 година зае трето място в първия кръг. Франция е една от 12-те страни, които подписаха Северноатлантическия контракт през 1949 година, което докара до боен съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР