В словенската столица Любляна предстои да бъде открит "биткойн град".

...
В словенската столица Любляна предстои да бъде открит "биткойн град".
Коментари Харесай

Словения открива биткойн град

В словенската столица Любляна следва да бъде открит "биткойн град ". Той ще включва 450 магазина, ситуирани върху 250 хиляди кв. метра, в които ще може да се заплаща с криптовалути. За задачата е създадена платформата Eligma и системата за разплащания EliPay.

"Градът " ще разполага също по този начин със 70 бара и заведения за хранене, 17 басейни, както и с 3D кино в най-високата постройка в Словения - Crystal Palace.

"Криптоградът " ще се намира на мястото на остарелия център в Любляна, където от 1950 година са били ситуирани разнообразни търговски компании. Той е бил ръководен от компанията Blagovno Trgovinski Center (BTC).

На туристите, пристигнали в Любляна, няма да им се постанова да обменят парите си в локална валута. Те ще могат непосредствено да употребяват системата EliPay. Директните покупки с криптовалути са едно от огромните преимущества на плана, акцентират управляващите.

"Ние се стараем да сложим Словения измежду водещите страни в Европа и света в региона на блокчейн технологията ", разяснява министър-председателят на Словения Миро Черар.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР