В Сливен предстои да бъде открит 21-вият Национален фестивал на

...
В Сливен предстои да бъде открит 21-вият Национален фестивал на
Коментари Харесай

В Сливен откриват Националния фестивал на детската книга

В Сливен следва да бъде открит 21-вият Национален фестивал на детската книга, проведен от Регионалната библиотека „ Сава Доброплодни “, Министерство на културата и Община Сливен. Той ще се организира от 8 до 10 май, а във фестивалната стратегия са включени представяния на книги, срещи с създатели, изложения на илюстрации и майсторски класове по изобразяване и креативно писане, заяви шефът на Регионалната библиотека Росица Петрова, съобщи БНР.

Дигитализацията на книгата, словото и илюстрацията ще бъдат акцент в тазгодишното издание на Националния фестивал на детската книга, сподели уредникът Росица Петрова: "Това е един нов миг в програмата ни, тъй като няма по какъв начин фестивалът да стои встрани от технологиите. Ние, несъмнено, ще продължим в огромна част от нашите събития да презентираме печатната книга, само че е време към този момент да обърнем внимание и на новите технологии ".

Дигитализацията ще бъде презентирана в два майсторски класа, водени от художника Петър Станимиров и писателката Петя Кокудева.

По време на фестивала са планувани и научни конгреси, на които ще се дискутират проблемите на детската книга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР