В следващия концерт от сезона си Биг бендът на БНР

...
В следващия концерт от сезона си Биг бендът на БНР
Коментари Харесай

Авторски концерт на Михаил Йосифов

В идващия концерт от сезона си Биг бендът на БНР представя  Авторски концерт на Михаил Йосифов  - един от най-обичаните и одобрени български музиканти, тромпетист с присъщ атрактивен, виртуозен жанр, създател на музика и аранжименти за десетки клубни и студийни планове, които се открояват с безподобен креативен почерк. 

 Михаил Йосифов

На 18 ноември в Първо студио на БНР от 19.00 часа публиката ще има опцията да се наслаждения на прелестна българска инструментална и вокална музика, композирана и аранжирана от Михаил Йосифов особено за Биг бенда. Концертът включва и песни, основани от него за и в съавторство с младата певица Велека Цанкова, която ще бъде солист в концертната вечер. Тя ще показа част от песните, които към този момент са шлагери „ На моята тераса ", „ Околосветско странствуване ", „ Стъпки в пясъка " и са включени в плана „ Съвременен джаз с българска поезия ". 

 Велека Цанкова

Професионалната кариера на Мишо стартира с Биг бенда на БНР. Работил е неведнъж като солист и диригент на състава, той е един от най-ярките създатели на музика и аранжименти, основани за него. Също по този начин е моторът в основаването на разнообразни сполучливи музикални планове като Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, MYXTET, BG VINTAGE, Мистерия Гершуин и Sofia Jazz Trumpets (авторска стратегия за четири тромпета), както и е аранжирал музиката на Йосиф Цанков за албума „ Онзи вятър от първата среща ".

В последните години той интензивно работи с неговия Джаз секстет и с актрисата и певица Милица Гладнишка, с младата и надарена певица Велека Цанкова, с любимката на българската аудитория Хилда Казасян, с композитора и пианист Ангел Заберски, както и свири и записва с разнообразни джаз обединения. 

 Михаил Йосифов

Работил е с музикантите Майк Стърн, Дейв Уекъл, Mezzoforte, Dephazz, Петер Херболцхаймер, Карен Бернод, Ранди Брекър, Макс Моя, Милчо Левиев, Теодосий Спасов, Ангел Заберски, Антони Дончев, Хилда Казасян, Христо Йоцов и други Участва в джаз, поп и етно фестивали из цяла Европа, в турнето на световноизвестната американска групировка Пинк Мартини и от този момент е част от европейските турнета на групировката. 

Носител е на премията Кристална Лира за Джаз Музикант на годината на Съюза на българските музикални и танцови дейци, премията Златно Перо на Джаз ФМ и Класик ФМ за специфичен принос към българската просвета. 

Михаил Йосифов чудесно съчетава солистичната си кариера с преподавателска активност в Катедрата поп и джаз изкуство на НМА „ Проф. Панчо Владигеров ". 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „ Драган Цанков " №4) и онлайн в мрежата на.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР