В следващите редове бихме искали да насочим вниманието на футболната

...
В следващите редове бихме искали да насочим вниманието на футболната
Коментари Харесай

ФК Пирин предлага среща за актуализация на договора за телевизионните права

В идващите редове бихме желали да насочим вниманието на футболната общност към един от най-важните въпроси, отнасящи се до активността на всеки един професионален клуб в България – въпросът, обвързван с контракта за телевизионните права.

Вън от всякакво подозрение е, че в лицето на Народоосвободителна въстаническа армия БРОУДКАСТИНГ ГРУП професионалните клубове разполагат с отличен сътрудник, който презентира продукта български футбол на високо равнище. В последните няколко години напредъкът във връзка с качеството на излъчването на срещите е осезателен. Същото важи и за студийните стратегии и профилираните излъчвания, отдадени на професионалния футбол в България. Всичко това оценяваме като инвестиция в бъдещето на този артикул и се радваме, че цялостната идея и визия на Народоосвободителна въстаническа армия БРОУДКАСТИНГ ГРУП, приближават родния фен до европейските стандарти в телевизионното отразяване на футболните срещи.

В същото време, като резултат от справедливи фактори, в националната и международна стопанска система протичат тежки процеси, които оказват мощно въздействие върху бюджетите на професионалните клубове, а това неизбежно рано или късно ще се отрази върху качеството на продукта българския футбол.

В тази връзка предлагаме във допустимо най-кратък период да бъде свикана обща среща сред всички заинтригувани страни – БФС, ПФЛ, професионалните клубове в България и управлението на Народоосвободителна въстаническа армия БРОУДКАСТИНГ ГРУП. На въпросната среща предлагаме да бъдат разисквани разновидностите за актуализация на сегашния контракт за телевизионни и рекламни права.

Като съществени аргументи за настояването ни за преразглеждане и актуализация на контракта за телевизионните права посочваме:

– Икономическата рецесия и непрекъснато възходящата инфлация и тяхното отражение върху финансовото положение на професионалните клубове.

– Промяната в нормативната уредба на БФС, която докара до увеличението на броя на тимовете в професионалния футбол и в частност на тези, участващи в шампионата на Първа лига. Това води до смяна в програмата на шампионата и броя на мачовете, които всеки тим би трябвало да изиграе.

– Очевидният напредък, който нашия общ артикул показва, както и нестихващият интерес към него от страна на телевизионната публика. Логично, това би трябвало да докара и до актуализация на контракта с акцент върху подобрението на изискванията за клубовете.

Наясно сме, че в основаването и предлагането на продукта български футбол, с изключение на професионалните клубове основно присъединяване вземат още две страни – Българският футболен съюз, който управлява и провежда шампионата и Народоосвободителна въстаническа армия БРОУДКАСТИНГ ГРУП – притежател на телевизионните права. За това настояваме за провеждането на работна среща, на която дружно да обсъдим вероятните решения, свързани с преразглеждането на контракта за телевизионни права.

Към сегашния миг на предлагането за работна среща са дали отговор позитивно представители на седем футболни клуба от Първа лига, само че ние сме уверени, че сходна полемика е в полза на всички останали клубове и чакаме те да се причислят към нас.

С почитание:

ФК Пирин (Благоевград)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР