В следващите година-две въглищата ще продължат да имат много добра

...
В следващите година-две въглищата ще продължат да имат много добра
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Година-две въглищата ще имат много добра позиция заради високите цени

" В идващите година-две въглищата ще продължат да имат доста добра позиция поради високите цени, само че по-късно възобновимата сила, ограниченията за енергийна успеваемост и всички ограничения, които вземаме, с цел да се откъснем от съветския газ, ще наваксат ", предвижда пред Юлиан Попов, политически консултант на Европейската климатична фондация, някогашен длъжностен министър на околната среда и водите.

" Темата газ е остра на всички места. Първо поради войната и опълчването с Русия. Другата причина е, че по принцип газът притегля по-голямо внимание, в сравнение с би трябвало да притегля – политиците доста обичат тематиката газ. И когато се съберат тези две неща, всички приказват за газ ", разяснява Попов.

" В момента се смесват две цели – дълготрайна и краткосрочна – спешното отдръпване от съветския газ. Газът участва в намаляването на фосилните горива като дълготрайна цел, добави той, като подчертава и върху енергийната успеваемост ", уточни Попов.

" Тези цели значително съответстват. Европа е готова с голям брой политики за понижаване на зависимостта от газа. Когато съберем всички тези неща, се получава един интензивен преход към по-малка взаимозависимост от газ. Не е чак толкоз страшна цялата история ", разяснява специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР