В следващите дни ще се обсъждат промени в правителството, но

...
В следващите дни ще се обсъждат промени в правителството, но
Коментари Харесай

Дончев: Промени в правителството ще се обсъждат в следващите дни

В идващите дни ще се разискват промени в държавното управление, само че няма да даваме вести в задатък. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев на конференция след следващия несполучлив опит на Българска социалистическа партия да смъкна ГЕРБ от власт. До края на мандата ръководещите си слагат редица задания, а като спънка пред предварителните избори бе изтъкнато законовото условие идващият избор да се организира напълно машинно, за което подготвеност няма. Поведението и изказът на вицепремиера оставиха усещане, че той приказва като предстоящ министър-председател, макар че преди няколко дни парира тези клюки с изказванието, че няма да замести Борисов. За самия Борисов бе обяснено, че пътува след срещата на върха в Брюксел.

„ Няма никакъв претекст, нито изгода от организация на предварителни избори два месеца по-рано, измежду зима “, сподели Дончев минути откакто болшинството в Народното събрание отхвърли петия избор на съмнение против кабинета „ Борисов 3 ". „ Вторият по-основен претекст е, че това държавно управление има да свърши още доста работа “, разяснява още вицепремиерът, преди да уточни най-важните идни задания на мандата.

За идващите 6 месеца първата задача е „ оправянето със здравните, обществените и икономическите последствия от епидемията. Втората съществена тематика е подготовката на всички документи, които биха ни обезпечили достъп до пакета финансиране от Европейски Съюз ", съобщи още Дончев, като добави и енергийните планове, чието довеждане докрай също щяло да бъде измежду цели на властта. В подтекста на контрактувания в Брюксел бюджет, вицепремиерът, в чийто сектор са европейските средства, разгласи: " Ще показва проект, който да бъде обсъждан и подложен на критика ". От думите му се разбра, че и в идващия програмен интервал ще санираме стремително - този път обществените здания.

Дончев даде обещание и „ основаването на организация за машинно гласоподаване “, като увери, че този път няма да се минава през наемане на машини. Според него за подготовката на напълно машинно гласоподаване ще са нужни 6-7 месеца, като още веднъж ще се наложат и законодателни промени.

Вицепремиерът няколко пъти показва диалогичност, като изрази страдание, че няма формат, в който може да чуе всички протестиращи против властта, а за проекта за европейските пари даде обещание необятни съвещания освен в границите на обединението, само че и със обществените сътрудници.

Основната тематика на митингите обаче - настояването за оставка на цялото държавно управление и на основния прокурор Иван Гешев, продължава да тъне в неопределеност. Очаква се след завръщането на Борисов в София по тези въпроси да заседава съдружният съвет на ръководещите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР