В скоро време, по всяка вероятност, главният прокурор ще поиска

...
В скоро време, по всяка вероятност, главният прокурор ще поиска
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Гешев ще започне да иска депутатски имунитети

В скоро време, по всяка възможност, основният прокурор ще изиска свалянето на имунитети на депутати. Това съобщи пред Народоосвободителна въстаническа армия ТВ някогашният министър на вътрешните работи, някогашен основен прокурор в края на 90-те и настоящ народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков.

„ Очакваме да бъде по-конкретен, в това число и с претенции за снемане на имунитет. Към кого не мога да ви кажа, въпреки и да допускам. Нека забележим в околните дни какво ще предприеме. Ако ме питате за Борисов, допустимо е. “, сподели Рашков.

Според някогашният вътрешен министър с дейностите си Иван Гешев дискредитира самия себе си, а конференцията му е била глупава.

„ Когато си бил другар, си натрупал материали за него, държал си ги и сега, в който те застрашат, ги вадиш. Това е нож с две остриета – може да засегне някой, въпреки това – ще покаже личния си морал ”, сподели Рашков и иронизира, че при визитата си в Съединени американски щати Гешев се е отбил до Холивуд и е научил някои актьорски похвати.

Според него Иван Гешев доста бърка в държанието си, като по този начин настройва срещу себе си освен политиците, а и членове на прокуратурата, в това число и заместника си Борислав Сарафов. Имало и доста мощен мотив той да бъде свален от поста.

„ Гешев назова политическата класа „ политически отпадък “. Ако имаме работещ инспекторат, Висш съдебен съвет, единствено поради тези думи на Гешев той би трябвало да излети от поста основен прокурор. От това по-сериозно нарушаване на етичния кодекс на магистрата сега не виждам. “,категоричен е някогашният вътрешен министър.

 

Бойко Рашков направи и прогноза, че първият мандат на ГЕРБ няма да успее да получи нужната поддръжка в пленарна зала.

Етикети: Гешевимунитетрашков
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР