От 11 до 15 юни се променя организацията на движение

...
От 11 до 15 юни се променя организацията на движение
Коментари Харесай

Зради авариен ремонт на настилката се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе

От 11 до 15 юни се трансформира организацията на придвижване на Дунав мост при Русе за спешен ремонт на настилката . За изкърпването й поетапно ще бъдат затваряни дребни сектори , по които ще се правят дейностите. Те ще стартират в платното в посока Гюргево от граничния пункт и ще се правят единствено в светлата част на денонощието . През нощта няма да има ограничавания за прекосяване през оборудването. Трафикът ще се контролира от пътни знаци и сигналисти.

Аварийното изкърпване на настилката е належащо, с цел да се подсигурява безвредното пътешестване през оборудването. Дейностите ще спомогнат и да не се лимитира изцяло трафика по време на идния главен ремонт на моста . Предвижда се той да стартира през юли като строителните работи ще се извършват без прекъсване на придвижването , а трафикът ще се контролира със светофар . Ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой ще се провежда и прави поетапно на сектори по този начин, че транспортните средства да минават в двете посоки в платното, в което не се извършват строителни работи.

От въвеждането на оборудването в употреба – преди 70 години, до момента главен ремонт не е осъществяван . Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите , а през 2011 г . е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка . Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други Изпълнител на главния ремонт на Дунав мост е Дружество по закона за отговорностите и договорите /ДЗЗД/ „ Дунав мост “. Стойността му е 44 877 228,68 лева . с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дн и. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ Дунав мост-ПИИ-Строл “. Стойността на техния контракт е 848 400 лева с Данък добавена стойност.

Безопасни ли са играчките, които се продават в комерсиалната мрежа у нас? Какво откриха инспекциите?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР