В Скопие се провеждат първите разговори на българския премиер Кирил

...
В Скопие се провеждат първите разговори на българския премиер Кирил
Коментари Харесай

С прегръдка започна срещата Ковачевски - Петков в Скопие

В Скопие се организират първите диалози на българския министър председател Кирил Петков с сътрудника му Димитър Ковачевски. Тази заран българската делегация беше посрещната с почести пред постройката на държавното управление в столицата на Република Северна Македония.

Посещението на Петков в Скопие стартира с доста запаметяващ се миг. Още със слизането си от автомобила пред постройката на държавното управление в столицата на РСМ той прегърна сърдечно сътрудника си Ковачевски, както биха се прегърнали остарели другари.

Повече от два часа продължава почналата в 10 часа среща на четири очи сред двамата водачи. Предстоят и пленарни диалози в уголемен състав на двете делегации.

За 12,45 часа са оповестени първите изказвания на министър председатели, чака се конференцията да се забави поради траялата по-дълго от плануваното среща на четири очи сред двамата.

Кирил Петков ще се срещне и с президента Стево Пендаровски, с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, както и с водача на най-голямата албанска партия Демократичния съюз за интеграция – Али Ахмети и Християн Мицкоски – водач на опозицията, както и с представители на българската общественост.

Интересен подробност е, че са планувани и формален обяд за българската делегация, а също и вечеря в чест на българския министър председател.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР