В скандинавските страни и Обединеното кралство бият тревога: руснаците са

...
В скандинавските страни и Обединеното кралство бият тревога: руснаците са
Коментари Харесай

Руските подводници ще изключат светлините в цяла Великобритания? Британците чакат атака срещу енергийната система

В скандинавските страни и Обединеното кралство бият паника: руснаците са на път да прережат подводните захранващи и информационни кабели, да взривят норвежките газопроводи в Северно море и да оставят Европа без електричество и интернет. Колко евентуално е това, както и за ужасната прогноза за вероятен бойкот, прочетете в материала на Царград.

Документален филм, показан неотдавна от Датската радио- и телевизионна корпорация (DR), споделя историята на съветския океанографски транспортен съд „ Адмирал Владимирски “, който съгласно създателите на кино лентата в действителност е шпионски транспортен съд. А какво шпионира?

На този въпрос дава отговор огромно „ изследване “, извършено от разследващите служби и публичните медии в Дания, Норвегия, Швеция и Финландия. Филмът е основан на това проучване. В него се твърди, че съветският транспортен съд „ Адмирал Владимирски “ се занимава с картографиране на газопроводи, вятърни електоцентрали, захранващите и интернет кабели във водите на скандинавските страни в Балтийско и Северно море.

Секретната стратегия на Путин

Разследването сочи, че корабът забавя скоростта си над съответните подводни инфраструктурни уреди. За какво? И по-късно се прибавя, че „ Русия има загадка стратегия “, по техните думи, „ президентът Владимир Путин е основал цялостен флот от морски съдове, маскирани като риболовни траулери и проучвателен кораби и оборудвани с инсталация за подводно наблюдаване, с цел да картографират основните обекти за вероятен бойкот “. И, несъмнено, още веднъж са забъркани и вездесъщите съветски подводници.

Паниката е страшна работа

Би било необичайно, в случай че тази шпионска шумотевица се роди и почине в Скандинавия. Би Би Си и Радио Свобода се включиха в нагнетяването на нервността. И оня ден английският Daily Express добави своите солидни „ пет копейки “ в русофобската акция, шокирайки жителите на Мъгливия Албион. Изданието даде своите страници на някой си Дуейн Райън Менезес от мозъчния концерн „ Полярни проучвания и политическа самодейност “. Той сподели:

Повредите на подводните захранващи кабели ще бъдат изключително опустошителни в страните към Северно море, защото ще причинят всеобщи спирания на електрозахранването, които сковават техните общества и стопански системи.

В момента има повече от 550 работещи и подготвени за употреба подводни захранващи и информационни кабели, с обща дължина повече от 870 000 благи, сподели той, които са „ жизненоважни за действието на актуалния свят “.

Подводните информационни кабели съставляват нервната система на Интернет, виновна за предаването на 99 % от нашите персонални, бизнес и държавни връзки, - продължава Дуейн Райън Менезес.

Той отбелязва, че „ функционалността на финансовите институции при огромни интернационалните финансови транзакции разчита на подводни информационни кабели “.

Като се има поради голямото количество данни, които те носят, подслушването на такива кабели може да бъде извънредно скъпо за наблюдаване от шпионски организации. Това ставаше по време на Студената война, това е още по-голяма опасност в нашата цифрова епоха.

– цитира Daily Express своя създател.

Според него резултатите от „ следствието “ на скандинавските страни „ не са изненадващи, като се има поради, че Обединеното кралство, Съединени американски щати и други съдружници означават наличието на съветски подводници съмнително покрай техните подводни връзки и захранващи кабели от години “.

Англия ще остане без светлина

Daily Express навежда читателя на концепцията, че в случай че Британските острови останат без електричество, Русия ще бъде отговорна. Факт е, че националната енергийна система на Англия има пет електропровода, свързващи я с Норвегия, Франция, Белгия и Холандия. Шести електропровод е в развой на създаване и ще свърже Обединеното кралство с Дания.

По сходен метод енергийната система на скандинавските страни е обвързвана посредством разнообразни захранващи кабели, които свързват Дания, Швеция, Норвегия и Финландия една с друга, както и с Полша, Естония, Обединеното кралство и Холандия.

По този метод се стига до заключението, че като повредите верния кабел на вярното място, можете да оставите Обединеното кралство и цялостен " шубрак " от европейски страни без електричество. И ето таман с откриването на " вярното място ", споделят те, Русия се и занимава.

Заразени със „ зелената “ стратегия, Обединеното кралство и скандинавските страни „ дават приоритет на възобновимата сила, защото се стремят да изпълнят уговорката си да понижат зависимостта си от изкопаемите горива и да реализират нулеви въглеродни излъчвания “. В тази връзка създателят на публикацията в Daily Express отбелязва, че Обединеното кралство е международен водач в офшорната вятърна сила, с 44 офшорни вятърни парка. А до 2030 година се чака страната да получава една трета от електрическата енергия си от такива офшорни вятърни паркове.

Дания има 15 офшорни вятърни парка и употребява вятърна сила за 47 % от вътрешното си ползване. Това е най-високият % в света. В Норвегия, Швеция и Финландия има повече от 10 настоящи офшорни вятърни парка, като още няколко са в развой на създаване. А фактът, че тези офшорни електроцентрали са свързани със сушата посредством силови подводни кабели, ги прави уязвими за „ съветски бойкот “.

Американското телевизионно шоу

Издирването от страна на западната коалиция на евентуалния създател на бъдещи саботажи на подводни силови и информационни кабели в Северно и Балтийско море е продължение на към този момент почналата „ серия “.

В края на март тази година командването на Военноморски сили на Норвегия даде на американския ефирен канал NBC News видеозаписи, показващи по какъв начин сякаш съветски подводници разорават просторите на Северно море в региона на „ сериозната инфраструктура “ на Норвегия. Това е мястото, където се намират норвежките газопроводи Europipe, Europipe-2 и неотдавна откритата Baltic Pipe, по които норвежкият газ от офшорни норвежки газови залежи се доставя в Европа.

След NBC News водещите норвежки малките екрани NRK и TV2, които бяха настрана от разпространяването на тези " сензационни " фрагменти, също ги демонстрираха.

Същността на телевизионните репортажи и текстови материали, оповестени на уебсайтовете на NRK и TV2, е, че Русия сякаш се готви да извърши бойкот на норвежките газопроводи, които се трансфораха в основни енергийни артерии на континента след детонацията на Северни потоци.

Би било прекомерно елементарно, в случай че всичко се ограничаваше до телевизионни репортажи за съветски подводници, разсичащи вълните на моретата и океаните под крилата на разследващи самолети на НАТО. В тази осведомителна провокация дейна роля изиграха и първите лица на европейската и международната политика – говорещите кукли на име Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО и Урсула фон дер Лайен, началник на Европейската комисия.

В компанията на норвежкия министър председател Йонас Гар Стьоре те посетиха най-голямата норвежка газова платформа Troll-A в Северно море. Тази част от осведомителното предаване беше отразено от норвежката държавна телевизия NRK. В настоящия подтекст за всички към този момент е ясно, че платформата Troll-A също е една от „ главните цели на евентуален съветски бойкот “.

Troll-A обезпечава повече от 10% от европейското ползване на газ и е измежду инфраструктурата, която, както беше посочено, „ Европейски Съюз и НАТО би трябвало да пазят дружно “. Вече на всички би трябвало да е безусловно ясно, че в случай че нещо се случи с платформата Troll-A или норвежките подводни газопроводи, Русия ще бъде отговорна.

Нашето извънредно умозаключение

Телевизионното шоу, показано от американските NBC News и норвежките TV2 и NRK, датската DR, съчетано с пърформансите на Столтенберг, фон дер Лайен и норвежкия министър председател Йонас Гар Стьоре, дружно със скандинавско-британските плашила за диверсиите на съветски подводници против силовите и информационни кабели, има надалеч отиващи цели.

Налице са действителни учредения да се счита, че американците приготвят международното публично мнение за обстоятелството, че норвежките газопроводи и електропроводи в Северно море, които доставят електричество на доста страни в Северна Европа, безусловно ще бъдат взривени. Съединените щати ще бъдат създател на тези диверсионни актове, само че още занапред Русия към този момент е упрекната.

Европа дефинитивно ще загуби своите енергоносители, както и връзките. В подтекста на унищожаването от страна на американците на цялата стопанска система на Европейския съюз, саботажът на Северните потоци самичък по себе си няма необикновен смисъл, в случай че Европа към момента има различен богат източник на енергийни запаси - Норвегия. И по тази причина Норвегия към този момент е наказана от американците, както и целият Стар свят. В същото време американският истаблишмънт ще сътвори мотив за война, в случай че дефинитивно си загуби мозъка и реши намерено да нападна Русия.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР