В скандала бяха замесени множество банки, брокери на имоти, търговци

...
В скандала бяха замесени множество банки, брокери на имоти, търговци
Коментари Харесай

Сингапур осъди китайски богаташи за пране на мръсни пари

В абсурда бяха забъркани голям брой банки, брокери на парцели, търговци на благородни метали и топ голф клубове, напомня Военновъздушни сили. Разследването докара до огромни полицейски акции в някои от най-богатите квартали, където полицията конфискува милиарди в брой и активи на не по-малка стойност.

По-рано този месец двама от упрекнатите влязоха в пандиза, където ще лежат малко повече от една година, след което ще бъдат депортирани и ще им бъде неразрешено да се връщат в Сингапур. Другите осем китайски богаташи към момента чакат решението на съда.

Мащабът на конфискациите раздруса жителите на Сингапур, откакто стана ясно, че от въпросните 10 души са конфускивани 152 парцела, 62 скъпи транспортни средства, лавици с първокласни чанти и часовници, стотици бижута и хиляди бутилки безценен алкохол.

Дори стигайки до разрешаването си, най-големият до момента случай с пране на пари в Сингапур повдига неизбежния въпрос за какво първокласният метод на живот не е привлякъл вниманието на сингапурските управляващи, макар че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР