В ситуацията, в която се намираме, е важно да поддържаме

...
В ситуацията, в която се намираме, е важно да поддържаме
Коментари Харесай

3 важни съвета за подсилване на имунитета

В обстановката, в която се намираме, е значимо да поддържаме мощна имунната си система. Как да го създадем, ни споделя през днешния ден нашият гост-автор Страхил Иванов от .

Все още сме в сезона на настинките, а и в сегашната обстановката не е ненужно човек да е по-предпазлив и да направи всичко нужно, с цел да укрепи имунитета си, тъй че в тази публикация ще разгледаме няколко потребни съвета за укрепване на имунитета и по-лесно прекосяване през настинката.

В тази публикация ще намерите 3 бързи, само че потребни съвета от сферата на здравословното хранене и тренировките и по какъв начин да боравите умело с тях, с цел да увеличите шансовете на тялото си да се оправи с вирусите.

Да тренирате или да не тренирате… това е въпросът

Може би първият въпрос, който ми задават множеството клиенти, когато се почувстват зле, е: „ какво да върша в този момент – да упражнявам ли или да почивам, до момента в който оздравея? “. Накратко :

• Ако признаците са нагоре от врата – главоболие, запушен нос, хрема – сте в положение да упражнявате. Физическата интензивност може даже да облекчи положението ви. Но е значимо и да се означи, че натоварването би трябвало да е леко, до умерено. В такива моменти не е време да търсите , а по-скоро да поддържате формата си с натоварване, с което сте свикнали досега или даже малко по-леко!

• Ако признаците са надолу от врата – висока температура, болежка в мускулите, стомашно неразположение, настинка – не сте в положение да упражнявате. Ако го извършите, можете да влошите състоянието си.

Все отново, хубаво е да не се диагностицирате сами, тъй като е доста евентуално да допуснете грешка. Симптомите на простуда и грип постоянно се припокриват, което ги прави мъчно различими. И в случай че при простуда тренировките, съчетани с съответна грижа за здравето, могат да доведат до позитивни резултати, то при грипа – нещата надалеч не стоят по същия метод.

А в случай че се чудите дали да тренираш, до момента в който сте под карантина у дома, или дали тренировките ще ви оказват помощ да се предпазите от вирусите, преди да сте ги хванали – отговорът е „ изрично да “. Тренировките ще запазят тялото ви крепко, мощно и витално и несъмнено ще оказват помощ с подсилването на имунитета му против вируси и настинки, а както виждате, в някои случаи даже могат да спомогнат за по-бързото възобновяване от тях!

Заложете на здравословното хранене

Голяма изненада, нали? Здравословното хранене ви поддържа здрави… Знам, знам, наясно сте с това, само че въпреки всичко ще дам малко повече елементи. А точно – на какви тъкмо храни да наблегнете, с цел да подсилите имунитета и да преборите настинката сполучливо!

Трябва да си набавяте достатъчно Витамин C, Витамин Д и цинк . Доказано е, че тези микронутриенти работят извънредно добре против вирусите на елементарната простуда, грипа и други респираторни болести, като непосредствено подкрепят функционалностите на имунната система.

Разбира се, те нормално се одобряват под формата на хранителни добавки, а питателните добавки са точно това – добавки, които допълват хранителния режим и дават елементарен метод да си набавим нужните микро- и макронутриенти, в случай че единствено храната не ни ги дава в задоволителни количества.

Затова преди всичко би трябвало да си осигурите пълноценен и здравословен, съдържащ задоволително от всичко. И въпреки всичко – някои проучвания демонстрират, че повишеният банкет на Витамин C и цинк потвърдено редуцира времето за възобновяване от простуда, тъй че в такива случаи спомагателният им банкет под формата на добавки не е непотребен.

Що се отнася до храната – потребни източници на цинк са аленото месо, пилешки дроб, ракообразни… Предимно скотски източници. Вегетарианците несъмнено е добре да помислят за спомагателния му банкет под формата на хранителна добавка.

За Витамин C – потребни хранителни източници са плодовете (особено цитруси, киви и ягоди), домати и зеленчуци като чушки, броколи и брюкселско зеле. Картофите също, само че в много огромни количества, което пък може да се окаже проблем за калорийния банкет, в случай че задачата е отслабване…

познаваме като „ слънчевият витамин “ и с цел да си набавяте достатъчно от него, би трябвало да поемате положително количество слънчева светлина. Това не постоянно е допустимо, когато сте затворени у дома, под карантина или поради боледуване, тъй че приемът му под формата на хранителна добавка постоянно е належащ в такива случаи, с цел да не се стига до недостиг.

Освен вярното хранене не би трябвало да забравяме и за положителната хидратация  – въпреки всичко тялото ни е най-вече формирано от вода и тя е жизненоважна за пълноценното и вярно протичане на процесите в него. Затова в интервала на настинките и вирусите е от още по-голямо значение да се хидратираме добре, с банкет на повече вода и течности като цяло – чайчета, супи, бульон.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР