В синхрон с призивите за по-малко боклуци и повече рециклиране,

...
В синхрон с призивите за по-малко боклуци и повече рециклиране,
Коментари Харесай

Къща от боклуци

В синхрон с апелите за по-малко отпадъци и повече преработване, една постройка няма по какъв начин да остане незабелязана. Проектът на архитектурното бюро Miniwiz в Милано, носещ името House of trash (Къща от боклуци), притегли вниманието ни. А аргументите са няколко.

Прокетът е в съдействие с Pentatonic - италианска марка за дизайнерски мебели и аксесоари за дома. Напълно в духа на идеологията на двете компании, всичко в къщата е направено от рециклирани материали .

Публикация, споделена от Jackie Greenberg (@jackie__greenberg) на Апр 18, 2018 в 5:25 PDT

От чашите за кафе, през мебелите от рециклирани пластмасови бутилки, до стъклата от счупени екрани на смарт телефони, е от рециклирани материали. С две думи - отпадък, който живее втори живот .

И може да живее и трети, тъй като всичко е направено по този начин, че да може да се рециклира след време. Не са употребявани и никакви лепила и токсични материали, написа My Modern Met.

Публикация, споделена от mindbodygreen (@mindbodygreen) на Юни 29, 2018 в 3:01 PDT

Преди постройката е просто един офис и една изложба с обща повърхност от 4300 кв.м. Тези две предопределения ще се запазят и след цялостната реорганизация. Но да кажем, че House of trash е офис звучи някак скучно.

Публикация, споделена от Vladimir Nesin (@vladimircrab) на Юли 20, 2018 в 8:57 PDT

В нея ще се умува над екологични решения по какъв начин да се понижи боклукът и какво да се прави с този, който към този момент е основан. Наполовина дом, на половина шоуруум. Творчески център, място за дебют на нововъведения, място за съвременно изкуство и просвета.

А изкуството е непрекъснато и на всички места в House of trash - върху стените. Дори картините са направени от рециклирани материали. Истинско изкуство си е и финалният резултат на амбициозния план.

Публикация, споделена от bb Interior Design (@bbbinteriors) на Апр 28, 2018 в 2:15 PDT

От Miniwiz се надяват още дизайнери да последват техния образец и да потвърдят, че можем да живеем в моден дом с мисъл за природата. Именно това е концепцията на Къщата от отпадък - да послужи за ентусиазъм.


Публикация, споделена от bb Interior Design (@bbbinteriors) на Апр 28, 2018 в 1:59 PDT


Тя не е непрекъснато отворена за визити, а приютява експерти и специфични събития в стеснен кръг.

 Японският град, в който живеят без отпадък
Японският град, в който живеят без отпадък

Много преди zero waste модата

Архитектурното бюро възнамерява още няколко план а по образеца на къщата в Милано. Следващите дестинации са Ню Йорк и Сингапур.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР