В силистренската болница откриха напълно обновеното детско отделение. Ремонтните дейности

...
В силистренската болница откриха напълно обновеното детско отделение. Ремонтните дейности
Коментари Харесай

Джунглата оживя в детското отделение на болницата в Силистра -

В силистренската болница откриха изцяло обновеното детско поделение. Ремонтните действия са на стойност над 300 000 лв., като част от тях са по план „ Светулка “ на. Това е осмият план на фондацията, която обновява детски отделения в страната.



Снимка: Фондация " За положителното "

Отделението разполага с натоварен бранш, манипулационна и 10 стаи за пациенти, приемен кабинет и просторна чакалня. Всички стаи са с обособен хигиеничен възел. Поставени са нови стенни облицовки и специфична подова настилка. Закупени са нови климатици, напълно актуализирани са електрическата, ВиК и парната съоръжения. Изградени са нов приемен кабинет и нова чакалня за пациенти, както и нова противопожарна апаратура, съобщи Българска телеграфна агенция.



Снимка: Фондация " За положителното "

Финалните линии на ремонта нанесоха създателите от фондация „ За положителното “, които изрисуваха стените на всички пространства с герои и претекстове от джунглата. Освен това по план " Светулка " на фондацията са обезпечени мебели, обзавеждане и здравна инсталация на стойност над 50 000 лв..

В партньорство с Ротари клуб Триадица – София, оборудвахме новото пространство за лекуване на децата с веноскоп, два пациентски монитора и портативен ехограф с принтер. Фондацията купи три инфузионни помпи, три болнични инхалатора, здравна софа за манипулационната. Добавихме седем хладилника, седем кани за топла вода, три микровълнови фурни за всяка детска болнична стая. Дарихме 20 кревати с медицински матраци и още шест медицински матрака за наличните детски кошари плюс шкафчета за персонални движимости, разказват от фондацията.



Снимка: Фондация " За положителното "

Оттам показват още, че задачата на „ Светулка “ е смяната на прочувствената среда за лекуване на децата пациенти и от плашеща болнична среда тя да се трансформира в жизнерадостно пространство, което наподобява на детската стая у дома и оказва помощ децата пациенти да не помнят, че са в болница.



Снимка: Фондация " За положителното "

Обновеното детско поделение в Силистра беше намерено на Успение Богородично и маркирано с прочувствен пост на Кремена Кунева, създател и ръководител на фондация " За положителното ":

Трудно се изяснява какво е прегръдка на доктор педиатър с 51 годишен стаж, който споделя “върнахте ми вярата ”. Трудно се изяснява по какъв начин цялостен един град като че ли отново се сплотява в нещо по-голямо от разликите и бита на компликациите. Трудно се изяснява какво е да чуеш: “Ние мислехме, че няма да пазят, само че е тъкмо противоположното! Не единствено, че пазят, а се грижат и си оказват помощ едни други. Родители, лекари, сестри, деца стават на една страна. Наистина не вярвахме, че една такава смяна носи толкоз доста след себе си! ”



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР