В Швеция го тестват срещу рак, в Англия – срещу

...
В Швеция го тестват срещу рак, в Англия – срещу
Коментари Харесай

“Билката на дълголетието” – мурсалският чай

В Швеция го тестват против рак, в Англия – против Алцхаймер.

Лековитите качества на мурсалския чай се изследват в лаборатории в Швеция и Англия. Това съобщи пред Българска телеграфна агенция доктор Анатолий Аликовски, създател на книгата “Мурсалски чай ” и дълготраен откривател на билката.

Проучванията в Швеция са свързани със съставна част против рак на простатата, а на Острова изследват въздействието на различен съставен елемент от чая върху заболяването на Алцхаймер.

Мурсалският чай може да бъде трансфорат в занаят, само че би трябвало поддръжка от страната, разяснява Любен Ушев от Смолян. Той е първият в Родопите фермер на мурсалски чай, който го отглежда в плантации в местности, където се среща и диворастящият.

Билката, която е известна и като пирински чай, от тази година е неразрешена за бране даже за персонална приложимост от естествените залежи. Забраната е въведена поради хищническо и вандалско бране на чая през последните години, което заплашва да унищожи естествените залежи.

Ароматната билка се употребява от генерации в Родопите при простудни, белодробни, бъбречни болести, пие се като общо укрепващо организма средство.

В медицинските си изследвания и наблюдения доктор Аликовски уголемява спектъра на лечебните въздействия на предпазеното растение Sideritis scardica: при остри и хронични бронхити, трахеити, ларингити, остри колити, хранителни отравяния, хронични гастрити, нефрити, бъбречни уратни камъни и пясъци, рак на простатата, неплодородие при мъжа и дамата, бъбречна непълнота и други.

В медиите предпазеното растение стана известно и като “родопската виагра ”.

Според доктор Аликовски мурсалският чай е билката на дълголетието. По този метод е изписан и на етикетите на Любен Ушев, с които стига освен на българския пазар, само че и във Англия, Словакия, Русия, Япония.

Д-р Аликовски изяснява, че от години се занимава с проучване на действието на мурсалския чай, само че първите му изследвания са за това по какъв начин въздейства на дълголетието в Родопите.

“Установих, че хората, които постоянно са употребили чая, изключително в региона, където пораства естествено билката като Триград и Мугла, преди време са достигали до възраст 90-100 година ”, изяснява лекарят уролог.

Ежедневната закуска на Любен Ушев от 70 години всяка заран стартира с мурсалски чай. Производителят е нагледният образец за виталното деяние на билката. На 74-годишна възраст и стаж в уранова мина, фермерът е неуморен, обработвайки със фамилията си плантации от 20 дка с чаени насаждения.

Лековитата билка, считана за имуностимулатор, сама по себе си е илюстрация за оцеляване в рискови условия. Чаят със сивкаво-зелени мъхести листа, напомнящи за еделвайс, вирее в най-високите елементи на планината, избуява по скали и каменисти терени.

С най-хубави качества е този мурсалски чай, който пораства при надморска височина над 1200 м. “Опитоменият ” в по-ниските зони и равнините става по-едър, само че се смята, че не е толкоз лечителен и първокласен.

Минералните субстанции в мурсалския чай са същинско богатство, счита доктор Аликовски. Лабораторни проучвания са открили 23 детайла в състава на билката.

Едно от значимите дейности на мурсалския чай е, че алкализира организма. Със своите алкални качества трансформира киселинността в организма, тъй че бъбречни камъни и пясък неведнъж се изхвърлят, изяснява лекарят.

Той продължава изследванията си по отношение на въздействието върху раковата клетка.

В десетилетната си процедура медикът предлага мурсалски чай на пациенти с рак на простатата. В доста от случаите резултатът е понижение на туморния маркер и съвсем изравняването му към нормата.

Алкализиращият резултат на билковата запарка препраща към най-новите хипотези за връзката сред развиването на туморните кафези и киселинната среда.

Резултатите от продължаващите изследвания по отношение на антитуморно деяние и оценената при проучванията в Швеция съставна част против рак на простатата ще бъдат показани от доктор Аликовски в третото издание на книгата “Мурсалски чай ”.

Редкият растителен тип, който е балкански ендемит, е проучен също в Япония и Германия. Лекарят се надява научните разбори да продължат в миналото към основаването на българско лекарство на основата на мурсалския чай, което да се назова “мурсалин ”.

Докато създаването на медикамент изисква доста финансови средства, то целебните резултати на билката като чай към този момент се признават от консуматори и в цялата страна, и в чужбина.Трябва да се направи нещо, тъй като този чай има бъдеще, твърди Любен Ушев.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР