В Шумен тази вечер пред Драматично-кукления театър Васил Друмев ще

...
В Шумен тази вечер пред Драматично-кукления театър Васил Друмев ще
Коментари Харесай

Театралният фестивал "Нова българска драма" ще бъде открит в Шумен

В Шумен довечера пред Драматично-кукления спектакъл " Васил Друмев " ще бъде открит театралният фестивал " Нова българска драма ".

Участие в него ще вземат 16 спектакъла от конкурсната и съпътстващата стратегия.

Журито на фестивала отпред с проф. Пламен Марков ще прави оценка 11 постановки от Младежкия спектакъл, Театралната работилница " Сфумато ", Театър 199, Драматичния спектакъл в Ловеч, Театрално-музикалния център Кърджали и други

В рамките на форума ще има министър председатели на книги като " Бъдеще в предишното " на Наталия Бардская и показване на филм за Николай Масалитинов.

Фестивалната стратегия е богата, с цел да се компенсират предните две издания, споделя Диана Христова от шуменския спектакъл:

" През миналите 2 години той бе поднесен и се състоя в два разновидността. 2020 година беше онлайн издание, а предходната година някои от спектаклите бяха към този момент излезли от афиша на съответните театри. Т.е. не можа да се извърши цялостната стратегия и все пак го имаше, което е най-важното ".

Откриването на фестивала " Нова българска драма " ще е с гала по изнасянето на театралната хоругва и запалването на театралния огън от 18.30 пред шуменския спектакъл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР