В Шотландия бе премахнато изискването за носене на маски в

...
В Шотландия бе премахнато изискването за носене на маски в
Коментари Харесай

И в Шотландия вече не се изискват маски в обществения транспорт и на закрито

В Шотландия бе отстранено условието за носене на маски в публичния превоз и множеството места на закрито.

С премахването на това условие на процедура бе комплициран завършек на всички останали ограничавания по отношение на Covid-19. Правителството обаче продължава да предлага маските, където бъде преценено, че е  належащо.

От през днешния ден се трансформира и системата за тестване и отбрана. Хората без признаци няма да бъдат карани да си вършат постоянни латерални проби.

В съпоставяне с Англия, Шотландия забави с към месец премахването на маските.

Това обаче става ден откакто първият министър на Шотландия Никола Стърджън бе докладвана в полицията, че се е появила без маска на закрито по време на водена от нея политическа акция.

 Стърджън е била снимана във фризьорски салон без маска да се ръкува с клиенти. Говорител на Шотланската национална партия разяснява по случая, че Стърджън е била поканена в салона, когато и минавала по улицата и че сега, в който е осъзнала, че е без маска, незабавно си е поставила такава. Това не е първи случай на рецензия против Стърджън.

През декември 2020 година първият министър на Шотландия се извини за нарушаване на разпоредбите, когато смъкна маската си на заравяне. Тогава тя назова случая „ глупава неточност “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР