В широки граници да минималнит температури и тази сутрин –

...
В широки граници да минималнит температури и тази сутрин –
Коментари Харесай

Рязко застудяване и валежи от дъжд и сняг в петък

В необятни граници да минималнит температури и тази заран – от минус 5° в Кюстендил и Казанлък до плюс 8° на Нос Калиакра. В София, след минус 6° през вчерашния ден, тази заран беше минус 3°.



По-високи, спрямо през вчерашния ден, ще бъдат и оптималните температури - сред 9° и 14°, а на север от планините и в източните региони, където ще духа мощен югозападен вятър, са вероятни и по-високи стойности. През по-голямата част на деня ще бъде и слънчево.

Утре ще остане доста прохладно. Предупреждение за рисково мощни пориви на югозападния вятър е оповестено в 14 области от страната.

Повишението на температурите ще продължи и оптималните ще са сред 10° и 15°, тук-там и по-високи. Облачността ще се усилва и по-късно денем ще завали, първо в западните региони. След обяд от северозапад ще нахлува по-студен въздух и там дъждът ще минава в сняг, а на доста места в планинските региони и западната част на Дунавската низина ще има заледявания.

Предимно слънчево ще е времето по Черноморието, само че до края на деня облачността и там ще се усили. Ще бъде доста прохладно с краткотрайно мощен югозападен вятър и оптимални температури сред 14° и 18°.

В планините също ще се заоблачи, а след обяд ще има превалявания от сняг, в по-ниските елементи - от дъжд и сняг. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел югозападен вятър, който по здрач ще отслабне и ще стартира да се ориентира от северозапад. С него ще нахлува по-студен въздух и границата сред сняг и дъжд бързо ще се намали.

В събота преди обяд в Източна България преваляванията ще продължат, в югоизточните региони ще са обилни по количество. Вятърът ще отслабне, а оптималните температури ще се намалят доста. В неделя повече слънце ще има в планините. В по-голямата част от страната ще се задържи най-вече облачно, в низините и мъгливо, само че ще стартира стопляне, което ще продължи и в понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР