В Шанхай няма продаден нито един нов автомобил през април,

...
В Шанхай няма продаден нито един нов автомобил през април,
Коментари Харесай

В Шанхай няма продаден нито един нов автомобил през април

В Шанхай няма продаден нито един нов автомобил през април, откакто Китай наложи строги пандемични ограничения за преодоляване на разпространяването на COVID-19.

Най-големият метрополисен регион в Китай, в който живеят 25 милиона души, се намира под непоколебим локдаун в продължение на към този момент седем седмици.

Властите разпоредиха на хората да си стоят вкъщи и затвориха доста бизнеси, в опит да се оправят с най-голямото нарастване в броя на случаите на COVID-19 в града от началото на пандемията.

Местните управляващи оповестиха през вчерашния ден, че ще разрешат "ниски равнища на интензивност " в някои региони, само че поданици на града описват пред CNN, че нямат право да напущат жилищните си комплекси.

Ограниченията поради COVID-19 оказаха сериозен резултат върху пазара на коли в града — съвсем всички автомобилни дилъри бяха затворени, като за предишния месец няма регистрирани никакви продажби, съгласно изказване на Асоциацията на търговците на коли на Шанхай.

Като цяло продажбите на коли в Китай падат с 46% през април до 1.2 милиона броя, спрямо март. Това е най-слабият април за продажбите на коли от десетилетие, съгласно Асоциацията на производителите на коли на Китай.

Китай наложи строги ограничавания след най-голямото нарастване в броя на случаите на COVID-19 в страната от повече от две години. Над 30 града в Китай са под цялостен или непълен локдаун, което визира до 187 милиона души в страната, съгласно калкулации на CNN.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР