В сезона на ягодите те присъстват в менюто ни почти

...
В сезона на ягодите те присъстват в менюто ни почти
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме при покупката на ягоди

В сезона на ягодите те участват в менюто ни съвсем всеки ден. Този благоуханен плод е най-вкусен през месеците май и юни, защото тогава зрее на естествена слънчева светлина. Но даже и през този интервал, може да се случи да останем разочаровани от покупката си. Това се дължи на грешките, които позволяваме при избора на ягоди.
Обикновено се стопираме на плодовете с идентичен външен тип.
Но ягодите, които са отглеждани без потребление на химикали и изкуствена тор, се отличават с жилки и с друга величина на всеки плод.
 Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и по какъв начин да изберете Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и по какъв начин да изберете
Ягодите и боровинките са обичани плодове на деца и възрастни. Те са цялостни с хранителни субстанции и витамини, които оказват помощ в битката с ня...
Първо, обърнете внимание на миризмата: ягодите би трябвало да миришат на ягоди. Ако нямат характерния за тях мирис, по-добре е да откажете покупката.
Също по този начин не би трябвало да избирате най-лъскавите плодове. Това демонстрира само, че са обработени с нездравословни субстанции. Плодовете би трябвало да са сухи и да имат натурален цвят.
Ако желаете да си купите в действителност хубави, вкусни и качествени ягоди, отидете на пазара. Заложете на артикули локално произвеждане.
Използвайте сетивата си, с цел да изберете верните ягоди. Погледнете от близко плода. Цветът му би трябвало да бъде еднообразен пурпурен, без никакви петна, листенцата би трябвало да са зелени (това е знак за свежест). На досег узрелите ягоди са умерено твърди.
 Разкошен сладкиш с ягоди за 20 минути Разкошен сладкиш с ягоди за 20 минути
Необходими артикули: брашно - 250 гр ягоди - 250 гр масло - 110 гр (разтопено) яйца - 2 бр. (по-големи) захар - 160 г прясно мляк...
Избягвайте покупката на огромни ягоди - това не значат, че те са вкусни, а по-скоро противоположното. Може да съдържат прекалено много вода и размера им да се дължи на остатък от разнообразни торове. Заложете на дребни до междинни по величина плодове, само че не забравяйте, че има разнообразни сортове ягоди, за които е характерен избран размер.
Обърнете внимание на опаковката и контейнера, в който са ягодите. Ако на дъното или по стените му има влага, това значи, че плодовете са съхранявани по-дълго от естественото . Много постоянно най-отгоре са ягодите с по-привлекателен тип, а под тях се крият такива с по-ниско качество или негодните за консумация плодове.
Не по-важно от спазването на тези правила при избора на ягоди е тяхното вярно предпазване след покупката. Тези вкусни плодове обичат сухотата, прохладата и нежното боравене. След като се приберете вкъщи с покупките, незабавно прехвърлете ягодите в обособен съд като ги подредите един до друг и по-късно ги приберете в хладилника. По този метод те ще устоят 2-3 дни при оптимална температура на предпазване от 2 градуса по Целзий.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР