В сезона на лютеницата сме! Всяка домакиня би искала да

...
В сезона на лютеницата сме! Всяка домакиня би искала да
Коментари Харесай

Люспата на чушките ще падне сама – само ги намажете с това!

В сезона на лютеницата сме! Всяка стопанка би желала да има най-малко няколко бурканчета от тази разядка, която с приятност да похапва през зимата. Освен, че е божествено вкусна, тя е също толкоз здравословна, стига сами да си я създадем.

В по-голямата част от случаите обаче беленето на чушките е тъкмо това, което отхвърля домакините от приготвянето на вкусна домашна лютеница.

Случвало ли ви се е и на вас да желаете да обелите дузина пипера и най-после да установите, че огромна част от печения зарзават е останала върху самата люспа? На това му се споделя кулинарна покруса.

Днес обаче ще ви разкрием един трик, с помощта на който люспите сами ще падат, с минимални старания от ваша страна, несъмнено.
 Ако не желаете ръцете ви да се оцветят с ЧУШКИ, мажете ги ето с ТОВА Ако не желаете ръцете ви да се оцветят с ЧУШКИ, мажете ги ето с ТОВА
Кой не обича аромата на печени чушки? Този зарзават съумява да ни придвижи обратно във времето, когато пиперът се печеше на двора и въздухъ...

Как да създадем по този начин, че чушките да се белят елементарно и бързо?
Започнете с приготвянето на чушките. Измийте ги, преди да ги сложите да ги печете. Дали обаче не забравяме още нещо? Да, ето тук е тънкият миг. Вземете бутилка със слънчогледово олио и започнете да капвате от наличието й върху самите чушки. Старателно ги покрийте с растителната лой и едвам по-късно ги подредете в чушкопека, тавата или на скарата.

Ще се изненадате по какъв начин печените зеленчуци сами ще се белят. И за всичко това е отговорно олиото, което сме привикнали да употребяваме при изработката на стотици, а даже и хиляди ястия.

Следващия път пробвайте по този метод и сложете завършек на тъгите с беленето и онази месеста част от зеленчука, която ви се постанова да изхвърлите, тъй като е останала по самите люспи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР