В Северския район на Краснодарския край се запали Илския нефтопреработвателен

...
В Северския район на Краснодарския край се запали Илския нефтопреработвателен
Коментари Харесай

Отново горя рафинерия в Краснодарския край

В Северския регион на Краснодарския край се възпламени Илския нефтопреработвателен цех. Местни поданици описват в обществените мрежи, че преди пожара са чули звуци от детонации, оповестява Би Би Си.

" Според информация от незабавните служби на Северския регион към 2 часа през нощта на 9 февруари е зародил пожар на територията на Илския негфтопреработвателен цех. До 3 часа през нощта пожарът навън е премахнат навреме от службите на централата. Няма потърпевши ", оповестяват от Областния действен щаб.

Властите не оповестяват повода за пожара.

Илският негфтопреработвателен цех към този момент се трансформира в цел за дронове. В началото на май 2023 година за два дни в рафинерията избухнаха две детонации. Руските медии ги свързват с офанзиви с дронове. Тогава дронът повреди един от блоковете на рафинерията.

В края на май няколко дрона още веднъж два пъти нападнаха завода. Властите оповестиха, че са били " обезвредени ", а медиите оповестиха, че остатъци от дронове (в първия случай) или самият дрон са паднали на територията на комбината.

Руското министерство на защитата заяви, че украински дронове са се пробвали да нападат минимум четири района на усия.

" Системите за противовъздушна защита прехванаха и унищожиха 19 дрона през нощта над териториите на Курска, Брянска и Орловска области, Краснодарския край и Черно море ", се споделя в отчет на Министерството на защитата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР