В Североизточна България, включително и по северното Черноморие прехвърча сняг.

...
В Североизточна България, включително и по северното Черноморие прехвърча сняг.
Коментари Харесай

Слънчево, но студено време до края на седмицата

В Североизточна България, в това число и по северното Черноморие прехвърча сняг. Малко по-високи, са температурите тази заран, след минус 16° през вчерашния ден, през днешния ден най-ниската температура е минус 12°. В София, след минус 11° през вчерашния ден, през днешния ден минималната е минус 6°, оповестява Българска национална телевизия.

В доста региони в областите с код жълто температурите през целия ден ще останат негативни, към минус 1, минус 2°.

В останалата част от страната оптималните ще бъдат сред 0° и 4°. В следобените часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, само че прохладно. Повече облаци ще има над Източна България и там ще продължи да прехвърча сняг.

През нощта ще доминира ясно време. В Дунавската низина ще духа сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 9° и минус 1°, в София – към минус 7°, а оптималните - сред минус 1° и 4°, в София – към 0°. Ще бъде най-вече слънчево, в часовете преди обяд - тук-там с мъгли. Ще духа сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.

И по Черноморието в утринните часове видимостта ще бъде понижена, а след обяд ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Много прохладно ще се задържи в планините - ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен северозападен вятър.

Температурите там ще се покачат и оптималните в курортите ще бъдат от минус 6 градуса на Алеко до минус 3 в Боровец.

Ветровито ще бъде на следващия ден и на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, с повече облаци и валежи към момента в южните региони.

У нас, и в неделя ще бъде слънчево, а след следващото мразовито утро, денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през новата седмица.

В понеделник и вторник ще има превалявания от дъжд, най-вече слаби, на повече места през втория ден, само че в сряда още веднъж ще бъде слънчево.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР