В Северна Корея започна конгрес на управляващата Корейска трудова партия,

...
В Северна Корея започна конгрес на управляващата Корейска трудова партия,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун обяви петилетката за провал

В Северна Корея стартира конгрес на ръководещата Корейска трудова партия, предадоха международните организации, като се позоваха на севернокорейската осведомителна организация КЦТА. В проявата вземат участие хиляди делегати и наблюдаващи.

В речта си при откриването на конгреса севернокорейският водач съобщи, че последният петгодишен стопански проект се е провалил съвсем във всички браншове на стопанската система, които са много надалеч от набелязаните преди пет години цели. Петгодишният проект бе направен и показан на конгрес на партията през 2016 година

"Ние би трябвало още повече да насърчаваме и усилваме успехите и триумфите, които сме постигнали с цената на пот и кръв и да не допуснем мъчителните за нас уроци да се повтарят ", сподели Ким.

В речта си севернокорейският водач акцентира, че страната му претърпява невиждани компликации. Той прикани за нов петгодишен проект.

В словото си Ким прикани за работа в посока на усилване на мощта на Северна Корея, която съгласно него ще помогне на страната сама да се оправи с вътрешните и външните провокации, които пречат на напредъка ѝ.

Ким похвали севернокорейците за решителните им дейности за справяне с компликациите по отношение на пандемията от ковид. Северна Корея публично към момента не е записала нито един случай на заразяване с ковид, отбелязва "Ройтерс ".

Конгресът на Корейската трудова партия е един от най-големите спектакли на севернокорейската агитация, отбелязва "Асошиейтед прес ". Той цели да покаже на обезпокоените севернокорейци, че Ким управлява нещата и да затвърди единството в партията под негово управление.

Но някои наблюдаващи са скептични, че конгресът ще стигне до някакви фундаментални решения на севернокорейските проблеми, доста от които произтичат от десетилетия на неприятно ръководство на стопанската система и от това, че Ким продължава с безразсъдните си старания за прогрес по скъпата стратегия за нуклеарни оръжия.

Очаква се конгресът да продължи няколко дни. Той се организира в миг, в който страната е изправена пред доста рецесии.

Авторитарната Северна Корея, ръководена от девет години от, е една от най-бедните страни в Азия. Нейната значително затворена стопанска система пострада още повече от затварянето на границата с Китай поради коронавирусната пандемия, а за Пхенян това бе най-голямата снабдителна линия. Икономиката на Северна Корея пострада и от последствията от серия естествени бедствия предишното лято и от интернационалните наказания, наложени й поради нуклеарната й стратегия.

Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, който ще встъпи в служба като американски президент по-късно този месец, евентуално ще резервира глобите и ще избегне всякаква директна среща с Ким, до момента в който Северна Корея не предприеме обилни стъпки към денуклеаризация, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР