В сегашната икономическа ситуация, в която безработицата е още ниска,

...
В сегашната икономическа ситуация, в която безработицата е още ниска,
Коментари Харесай

Икономистът Владимир Сиркаров: Депутатите са безотговорни спрямо бюджета, не са свършили нищо

В сегашната икономическа обстановка, в която безработицата е още ниска, а инфлацията продължава, не би трябвало да се приказва въобще за недостиг в бюджета, а той се планува да е 6,5-7%. Това сподели по bTV икономистът Владимир Сиркаров. Той разяснява, че в случай че ни сполети нова рецесия, няма да има различен излаз, с изключение на да се усили планувания бюджетен недостиг съвсем двойно.

Според Сиркаров, Народното събрание демонстрира безнаказаност към бюджета, тъй като досега не е направил съвсем нищо за приемането на плана, възложен от финансовото министерство. “Имат работа, която би трябвало да свършат ”, разяснява той държанието на депутатите.

Икономистът разяснява, че се разтваря ножицата сред приходите и разноските на страната, като първите се движат в границите на 12%, а вторите - към 24%.



Друг икономист, Георги Ангелов, разяснява в студиото на малкия екран, че сега страната се движи в непознати води във връзка с бюджета и не се знае какво тъкмо ще се случи. Той изясни, че съгласно закона за обществените финанси страната не може да прави заплащания повече от три месеца без нов бюджет. За момента с решение на Народното събрание действието на предходния е удължено до 10 юни. Не е ясно обаче какво ще се случи, в случай че до този период не бъде признат нов. Всички държавни заплащания могат да бъдат блокирани, в случай че се стигне до това, предизвести Ангелов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР