В седмицата която беляза паузата в европейските първенства за международни

...
В седмицата която беляза паузата в европейските първенства за международни
Коментари Харесай

ЦСКА конкурира английските грандове за островни таланти

В седмицата която беляза паузата в европейските шампионати за интернационалните срещи, футболният свят се интересуваше от това кой ще си подсигурява място за мондиала в Русия следващата година. На Острова пък се главно вълнуваха от въпроса „ ще си подпечата ли билета Англия за световното” или най-малко за локалните поданици това бе главната тръпка. Случи се обаче и нещо друго огромно, то касаеше българите в Обединеното Кралство. В британската столица дойдоха значимите „ червени” фигури като някогашния емблематичен футболист на ЦСКА и сегашен скаут Велизар Димитров, както и административният шеф Милко Георгиев, а когато те се срещнаха с фенклуба на армейците в Англия, бяха посрещнати доста аплодимесменти и викания “ЦСКА”.

Причината за визитата на двамата бе идното разкриване на футболна академия "ЦСКА-Лондон ". Събитието бе планувано за събота 07.10, а в часовете преди този момент делегацията посети българското учебно заведение „ БУКВАРАН”, което представлявано от Григор Григоров поддържа основаването на академията за насърчаване на млади футболисти.

Следващата спирка бе лондонският квартал “Лейтън”, където елементарно можеше да се усети вълнението, а дребни армейци и техните родители чакаха формалния старт на академията.

Но по какъв начин в действителност се ражда концепцията за основаването и какъв брой в действителност мъчно е реализирането на сходен план. Кирил Иванов е индивидът, застанал за основаването на кампуса, която след това бива осъществена.

“Свързахме с футболен клуб ЦСКА. Идеята беше, това което вършат огромните тимове – изнасяне на камповете в Източна Европа, ние да създадем противоположното. Решихме нахй-големия български клуб да направи футболна академия във Англия. След като получихме нужните позволения, към този момент академията е факт”, споделя Иванов.

Иванов работи интензивно дружно с екип от българи напълно отдадени на концепцията и това тя да дава мечтаните резултати. Деня бе специфичен за хората които съумяха да се допрян до своите идоли, да се снимат с тях или да получат подпис.

Срещата бе прочувствена както за българите на Острова, само че и също толкоз зареждаща за Милко Георгиев.

“Много съм разчувствуван. Колкото и да сме си говорили, човек като пристигна и види в действителност какво е направено тези хора само и единствено от обич към клуба, марката и концепцията ЦСКА, просто оставаш безмълвен”, сподели административният шеф на “червените”.

Велизар Димитров също не скри вълнението си откакто усети любовта на хората към себе си.

“Беше доста вълнуващо. Вие се убедихте какъв брой топло и общително ни посрещнаха домакините. Черешката на тортата беше откриването на кампуса. Всички тези страсти не могат да се опишат. Все още даже не можем да осъзнаем какво тъкмо се случи. Толкова доста радостни деца, родители, треньори. Наистина неповторимо прекарване за мен”, описа Димитров.

Дори и на 3000 км от родината, българският дух се усети доста мощно. Всички хора които имаха своя принос към събитието направиха по този начин, че това да бъдат специфични дни. Емоцията бе зареждаща, а самият факт, че академията основана на метри от олимпийския парк на Стратфорд може единствено да активизира дребните деца които ще се учат в "ЦСКА-Лондон " освен на футбол, само че и на съществени правила в живота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР