В сблъсъка на влакове в източната част на индийския щат

...
В сблъсъка на влакове в източната част на индийския щат
Коментари Харесай

„Аз оцелях, но много около мен загинаха“: Разкази от първо лице след влаковата катастрофа в Индия

В конфликта на влакове в източната част на индийския щат Одиша (известен преди като Ориса) в петък вечерта - най-тежкият в страната през този век - са взели участие два пътнически и един товарен трен.

Длъжностни лица оповестиха, че няколко вагона от влака Шалимар-Ченнай Коромандел Експрес са дерайлирали в региона на Баласор, блъснали са се в имобилен товарен трен и няколко от вагоните му са се озовали на отсрещния коловоз.

След това различен трен - Howrah Superfast Express, пътуващ от Yesvantpur за Howrah - се е блъснал в преобърнатите вагони.



Би Би Си беседва с няколко локални селяни, станали очевидци на злополуката, и с ранени пътнициот влака, който пътували в Коромандел Експрес.

Гирия Шанкар Рат

Товарният трен е беше спрян на другия коловоз. Влакът Coromandel Express дерайлира и се сблъсква със товарния трен.

Настана безпорядък. Влакът, който идваше от другата страна, беше Shalimar Express. Той се удари [в Coromandel Express] откъм гърба. Два от вагоните му дерайлираха. Чу се мощен тон. Навсякъде имаше пушек.

Беше безпорядък и хората тичаха във всички направления. Бях покрай релсите и взех решение да изтичам до мястото. Започнахме да изтегляме някои от заклещените пасажери. Успяхме да измъкнем някои от оживелите, а също и някои тела.

Имаше толкоз доста ранени, че не можехме да се оправим с изваждането им. Стана малко по-лесно, откакто дойдоха спасителите. Тази работа продължи съвсем през цялата нощ. Все още съм зашеметен.



Майка ми и баба ми бяха във влака. Отиваха в града, с цел да купят медикаменти.

Намерих баба ми няколко часа след случая. Тя беше жива. Но майка ми беше изчезнала. Търсихме я на всички места, само че не успяхме да я намерим.

Не знаех какво да върша, по тази причина препратих фотография на майка ми на всичките си другари и познати. Споделих и номера ѝ и описах цвета на роклята, която носеше, когато я видях за финален път.

Тази заран ми се обади един от моите другари. Изпрати ми фотография на тяло - това беше майка ми. Била е облечена в същата рокля.

Всичко, което желая в този момент, е да мога да взема тялото ѝ безвредно вкъщи, с цел да можем да я погребем. Но тук царува подобен безпорядък - няма влакове и всички пътища са задръстени. Надявам се скоро някоя кола за спешна помощ да ни откара вкъщи.



Туту Бисвас

Чухме мощен тон. Когато излязохме от къщата, видяхме, че на открито се е случило това произшествие. Видях, че товарният трен се е качил върху различен трен.

Когато стигнах до мястото, видях, че доста хора са ранени, доста хора са починали. Едно малко дете плачеше, чиито родители евентуално са починали. Това дете също умря след известно време.

Много хора желаеха да пият вода. Раздадох вода на хората, доколкото беше допустимо. Хора от нашето село пристигнаха тук и помогнаха на потърпевшите, доколкото можеха.

Беше извънредно.

Мукеш Пандит

Бях във влака, когато усетихме леко разтърсване и влакът дерайлира.

Чу се мълниеносен тон и влакът се прекатурна. Останах в капан и бях избавен след половин час от локални хора.

Всичките ни движимости бяха разпръснати на открито. Не можах да намеря нищо от тях. Излязох на открито и седнах на земята. Четирима пасажери, които пътуваха от моето село, са оживели, само че доста хора са ранени или към момента са в неопределеност.

В пътническия вагон, в който пътувах, починаха доста хора. Тези, които бяха тежко ранени, бяха закарани в болничното заведение.

Ритик Кумар

Брат ми седеше на своята койка, а аз стоях до вратата на вагона.

Когато влакът се прекатурна, съумях да избягам. Мислех, че и брат ми ще успее да избяга, само че това не се случи. Той остана заклещен под седалката.

Изтичах назад към останките и го извадих - извадих и едно младо момиче, което също беше заклещено до него.

Обадих се на полицията и на спешна помощ, само че им трябваше половин час, с цел да дойдат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР