В съвременния свят интровертността се смята за негативна черта и

...
В съвременния свят интровертността се смята за негативна черта и
Коментари Харесай

Защо интровертите са най-добрите гаджета

В актуалния свят интровертността се счита за отрицателна линия и даже за болест. Често интровертите остават неразбрани и на моменти се случва хората да ги заобикалят.

Психолозите обаче са на друго мнение. “Не мислете за интровертността си като за нещо, което би трябвало да бъде излекувано… Прекарвайте свободното си време по метода, по който желаете, а не по метода, по който смятате, че би трябвало, ” споделя Сюзън Каин, психолог и специалист по интровертността. Тя декларира, че един интроверт си струва времето и усилието, той е доста по-внимателен, вълнуващ и надълбоко милосърден. И бъдете сигурни, че с тях в никакъв случай няма да ви е скучно. Ето няколко аргументи, които ще ви убедят, че един интроверт е прелестен сътрудник в живота:

1. Те ​​разбират силата на това да обичаш себе си

Тъй като интроверите обожават да прекарват време сами, те познават себе си доста добре. Това им дава късмет да се обичат, което им разрешава да задълбочат в връзките си с другите и да ги предизвикват да бъдат себе си.

2. Творчески натури са

Интроверите прекарват извънредно доста време сами и могат да размишляват и да развият неповторим светоглед. Те са склонни да показват това въображение посредством изкуство, музика или литература. Ето за какво са и страхотни събеседници.

3. Те са си самодостатъчни

Интровертът няма потребност от сътрудник. Те имат връзка с вас, тъй като желаят. Ако имате потребност от няколко дни за себе си, няма да имате никакъв проблем с тях. Няма да ви разгласят за лакомец. Напротив. Ще оценят вашата самостоятелност и ще ви обичат още повече поради нея.

 Защо интровертите са най-хубавите гаджета

4. Лоялни са

Психолозите са безапелационни, че интроверите ценят интимността и околните взаимоотношения, и няма да ви наранят по никакъв метод. Не очаквайте да флиртуват с близките, още повече да ви ревнуват или мамят по някакъв метод. Тъй като са извънредно селективни в избора си на сътрудник, те ще го ценят и почитат надълбоко.

5. Добри слушатели са

“Повечето хора не слушат събеседника си с желанието да го схванат, те слушат с желанието да отговорят, ” отбелязва Стивън Кови. Това обаче не важи за интроверите. Те са положителни слушатели и ще ви дадат цялото си внимание, а отговорите им ще бъдат проницателни и смислени. Скоро може да почувствате, че сътрудникът ви познава по-добре, в сравнение с вие самите се познавате.

6. Отстояват себе си

В нашето екстровертно общество един интроверт знае по какъв начин да отстоява себе си. Той знае кой е, има лично мнение и ще се бори за него. Това се отнася за международните проблеми, политиката, религията и хуманността. Интровертът няма да се промени, с цел да угоди на другите.

7. Обвити са в тайнственост

Когато сте по отношение на интроверт постоянно може да се чувствате по този начин, като че ли той ви познава повече, в сравнение с вие него. Склонен е да държи елементи от себе си скрити от близките. И му е нужна огромна храброст, с цел да може да покаже прочувствена накърнимост. А това възприятие за тайнственост несъмнено притегля.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР