В съвременния спорт, изпълнен с тактики, стратегии и изключително сложни

...
В съвременния спорт, изпълнен с тактики, стратегии и изключително сложни
Коментари Харесай

Тайната зад златните медали на Швейцария в ските на Олимпиадата: Вино и контрабандно месо

В актуалния спорт, изпълнен с тактики, тактики и извънредно комплицирани техники, швейцарският олимпийски отбор в алпийските ски има едно просто мото - " Пий вино и се спускай бързо ", написа организация Ройтерс.

Швейцарката Мишел Гизин отбрани златния си орден в комбинацията за дами, а на подиума се качи и нейната съотборничка Уенди Холденер с второ място. Двете разкриха, че вечерта преди супергигантския слалом са пили по чаша вино в компанията на съотборниците си Лука Ерни и Лоик Меяр.

" След надпреварата дори написаха на вратата ми `пий вино, спускай се бързо`. Разбира се, трябваше да спазим традицията, тъй че повторихме упражнението още веднъж през вчерашния ден. Гледайки резултата, очевидно работи ", сподели Гизин с необятна усмивка след награждаването.

Успехът на швейцарците обаче напълно не е инцидентен, защото те завоюваха девет медала, в това число три златни, на миналогодишното международно състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д`Ампецо. Освен купата на Гизин, на тази Олимпиада страната е с още четири златни медала. Беат Фойц и Корине Зутер победиха в двете спусканията, Марко Одермат стана олимпийски първенец в гигантския слалом за мъже, а Лара Гут-Бехрами взе златото в супергигантския слалом за дами.

" На предишното международно състезание спечелихме доста медали и искахме да повторим това показване на Олимпиадата, защото тя е най-голямата сцена. Да спечелиш три от пет надпревари при дамите и седем от 15 медала е просто цялостна полуда. А към това добавихме и победи на Беат и Марко. Цялата страна чества ", продължи Гизин.

Треньорът на тима Беат Чуор добави, че алпийците освен пият вино, само че и поддържат добър хранителен режим.

" Донесохме си с нас месо, наречено бюндерфлайш (б.пр.- сушено телешко). Вкарахме го контрабандно в обувките ни. Бира не внесохме в Китай, единствено храна ", съобщи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР