В съвремения динамичен свят, където темпото на живота е бързо

...
В съвремения динамичен свят, където темпото на живота е бързо
Коментари Харесай

Бързо и лесно: 6 кухненски правила за безпроблемно готвене в средата на седмицата

В съвремения динамичен свят, където темпото на живота е бързо и времето за готвене става все по-ограничено, намирането на баланс сред това да приготвим вечеря и това да сме били през целия ден на работа може да бъде предизвикателство. Но ние имаме цели 5 незаменими правила, които могат да създадат готвенето в средата на седмицата бързо.

Една от главните съставки, които би трябвало да имате в кухнята си за елементарно готвене в средата на седмицата, са пастата и оризът . Тези универсални съществени артикули могат да се употребяват в разнообразни ястия, от елементарна паста с доматен сос до по-сложни ястия с ориз като паеля или ризото. Като имате ресурс от паста и ориз в шкафа си, можете бързо да приготвите приемливо, вкусно и засищащо ядене без доста проблеми. Освен това тези съставки имат дълъг период на валидност.

Друга значима съставна част, която би трябвало да имате на разположение за безпроблемно готвене в средата на седмицата, са консервираните домати и фасул . Тези съществени артикули в килера могат да прибавят усет и текстура към необятна гама от ястия, от супи и яхнии до сосове за паста и чили. Консервираните домати могат да се употребяват за подготвяне на бърз и елементарен доматен сос, до момента в който консервираните фасул и грах могат да се прибавят към салати или да се употребяват като основа за вегетарианско чили.

За да извършите готвенето в средата на седмицата още по-управляемо, добра концепция е да планирате рецептите  си за идната седмица през уикенда. Това може да ви помогне да останете проведени и да сте сигурни, че имате всички нужни съставки на разположение, когато пристигна време за готвене. Освен това замразяването на зеленчуци и месо може да бъде избавление. Като имате на разположение авансово нарязани и авансово сготвени съставки, можете да намалите времето за подготвяне и да поставите вечерята на масата по-бързо. Имайки поради тези елементарни кухненски правила, готвенето в средата на седмицата може да бъде елементарно даже в най-натоварените дни.

Наличието на добре зареден долап с постоянно употребявани подправки и билки може да направи готвенето безпроблемно и прелестно. Някои постоянно употребявани подправки за готвене в средата на седмицата включват чесън на прахуляк, лук на прахуляк, кимион, червен пипер. Наличието на тези подправки може да спести време и старания при подготвяне на ястия. Освен това съществуването на разнообразни билки, като босилек, риган и мащерка, може да добави дълбочина и усет към ястията.

Правилното предпазване на подправките е от значително значение за опазване на тяхната прохлада и мощ. Подправките би трябвало да се съхраняват на хладно и изсъхнало място, надалеч от директна слънчева светлина. Херметически затворените контейнери могат да оказват помощ за опазване на усета и аромата на подправките. Също по този начин е значимо постоянно да проверявате периода на валидност на подправките и да ги заменяте, когато е належащо. Използването на пресни и висококачествени подправки може доста да промени усета на вашите ястия.

Планирането на храненето авансово е един от най-хубавите способи да спестите време в кухнята през средата на седмицата. Направете проект за ястията, които ще получите през седмицата, като предписания, които можете да приготвите за малко време.

И последно предписание - в никакъв случай не се отхвърляйте!

Вие сте тази, която би трябвало да сготви и най-хубавият метод да научите да готвите бързо и елементарно е, посредством процедура. Дори и в случай че не ви се готви, помислете за здравето и удовлетворението, което ще получат всички у дома откакто се насладите дружно на вкусното ядене.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР