В Саудитска Арабия има 4000-годишна скална формация, наречена Ал-Наслаа, която

...
В Саудитска Арабия има 4000-годишна скална формация, наречена Ал-Наслаа, която
Коментари Харесай

Неразгаданата тайна на ал-Наслаа в Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия има 4000-годишна скална групировка, наречена Ал-Наслаа, която наподобява разрязана на половина с лазерна акуратност. Никой не знае сигурно по какъв начин се е случило това … Някои споделят, че античните цивилизации може да са били по-напреднали, в сравнение с се показва в книгите по история, написа уеб сайтът HiddenTruth.

Световноизвестната скална групировка Ал-Наслаа се състои от два огромни пясъчника върху естествено “легло ” с дребен размер. Но това, което в действителност притегля погледа е съвършеното делене сред двата камъка, което наподобява като че ли е направено с лазерен лъч.

Разделянето на тези два пясъчника провокира доста спекулации в интернет. Много хора са изумени от съвършеното делене на двата пясъчника. Пукнатината е прецизна и права.

Ал-Наслаа е един от многото камъни в Тайма Оазис, които имат неповторим външен тип.

 Неразгаданата загадка на ал-Наслаа в Саудитска Арабия

Тайма Оазис е огромен оазис с дълга история на заселване, ситуиран в северозападна Саудитска Арабия, където комерсиалният път сред Ятриб (Медина) и Дума (ал-Джауф) стартира да пресича пустинята Нефуд.

Писмените източници от Тайма и покрайнините й се характеризират с ранните северозападно-арабски тайманитски (тамудически) и арамейски текстове, съсредоточени върху I хилядолетие прочие н. е. Независимо от това, до момента историческият облик на Тайма се образува основно от непознати източници.

В асирийските текстове от IX в. прочие н. е. се загатват арабските племена. Топонимът Тайма се среща в текст от началото на VIII век прочие н. е. от междинния Ефрат, преди да бъде упоменат в подтекста на налог, който би трябвало да бъде предаден на асирийския цар Тиглатпаласар III.

По-нататък, в древен източници, Тайма се загатва като търговски пункт. Въпреки новите клинописни текстове от самия Оазис и от известните източници от интервала на Ахеменидите, типът на връзките сред Тайма и по-големите политически единици от късния вавилонски и ахеменидски интервал е малко прочут.

Скалното образувание Ал-Наслаа основава комплициране измежду геолозите и историците, откогато е намерено за първи път, защото никой не може да изясни по какъв начин тъкмо двете скали се разделят толкоз съвършено.

Двата пясъчника и пиедесталът могат да бъдат приписани на естествени детайли, само че съвършеното отвесно разделяне наподобява основано от изкуствено.

Много геолози считат, че съвършеното делене е заради естествени аргументи, като тектонски придвижвания. Според тази доктрина, в случай че Земята се измести даже малко, би било задоволително да накара скалата да се напука и да се раздели на две.

Други учени считат, че разривът е разломна линия, защото материалът към разлома нормално е по-слаб и по-лесно ерозира. Има обаче и такива, които считат, че Ал-Наслаа е формирана от вулканични диги, тъй че някои от по-слабите минерали са се втвърдили там, преди да бъдат изкопани.

Но, в действителност няма научно пояснение за този феномен …

Други догатки споделят, че Ал-Наслаа е дело на напреднала антична цивилизация или извънземни. И двете теории пораждат, заради съвършеното отвесно делене.

Оказва се, че към съвършено правата разграничителна линия, на повърхността на този чудноват камък има антични скални рисунки. В непосредственост до разграничената част се вижда картина на кон и човек. Но, саудитските геолози и до момента не са съумели да разкрият произхода на картината.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР