В Саудитска Арабия 40 държави търсят изход от войната на

...
В Саудитска Арабия 40 държави търсят изход от войната на
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия 40 държави търсят изход от войната на Путин, Русия не е поканена

В Саудитска Арабия 40 страни търсят излаз от войната на Путин в Украйна. Русия обаче не участва, тъй като не е поканена.

Сред участниците в срещата са: Украйна, Съединени американски щати, Англия, Германия, Бразилия, Южна Африка, Индонезия и други Китай удостовери присъединяване си предния ден и също участва на срещата.

В Берлин споделиха, че резултатът от срещата би трябвало да бъде " консолидиране на разнообразни мирни проекти ", в това число тези на Китай, Африка и Бразилия, с украинския проект.

Украйна чака сложни, само че градивни договаряния, сподели ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак, който управлява украинската делегация. В резултат на срещата Украйна се надява да организира в края на годината среща на върха, на която страните да формулират обща мирна самодейност въз основа на украинските претенции, съобщи през днешния ден.бг.

По-рано Песков сподели, че Кремъл ще следи договарянията в Джеда. Представителят на Министерство на външните работи Захарова съобщи, че срещата без присъединяване на Русия е опит за основаване на антируска коалиция.

Според осведомени източници Рияд е държал изключително на форума да бъдат представители на Индия, Китай и Южна Африка от групата БРИКС, които обратно на Запада не заеха страната на Украйна, само че също и не поддържаха съветската инвазия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР