в сътрудничество с Военноморския медицински център за научни изследвания, има

...
в сътрудничество с Военноморския медицински център за научни изследвания, има
Коментари Харесай

Проучване с морски пехотинци показва интересни резултати при затваряне заради COVID-19

в съдействие с Военноморския медицински център за научни проучвания, има за цел да ревизира действието на локдаун, в композиция с тестване и изолираност поради COVID-19.
През май 3143 новобранци морски пехотинци получиха опцията да вземат участие в изследване на чести проби при рискови карантини. Изследването беше именувано CHARM, което значи COVID-19 Здравен План за Действие за пехотинци. От поисканите новобранци, общо 1848 младежи се съгласиха да вземат участие в този опит, който включваше „ седмично qPCR тестване и взимане на кръвни проби за оценка на IgG антитела “.
 Борисов: Държави с локдаун са по-зле от нас, държавни хеликоптери да карат най-тежките Коронавирус случаи Борисов: Държави с локдаун са по-зле от нас, държавни хеликоптери да карат най-тежките Коронавирус случаи
" Не желая да има дефицит на кола за спешна помощ, лекарство, легло! Успокойте хората, в такива моменти има потребност. А през това време стопанската система и ф...
В допълнение, доброволците от изследването CHARM, които са създали позитивен тест „ в деня на записване (ден 0) или дневно 7 или ден 14, са били отделени от съквартирантите и са били сложени в изолираност “.
Какво трябваше да вършат новобранците?
Проучването изяснява и, че те са изправени пред още по-строг режим, който съществува в цивилния живот на множеството места. Всички новобранци, даже тези, които не са в групата CHARM, направиха следното.
Всички новобранци носят двуслойни платнени маски когато и да е на закрито и навън, с изключение на когато спят или ядат; практикуват обществено разграничаване на най-малко 6 фута; не им е разрешено да напущат кампуса; не са имали достъп до персонална електроника и други детайли, които биха могли да допринесат за незадълбочено предаване; и рутинно си миеха ръцете. Те спят в двойни стаи с умивалници, хранят се в общи заведения за хранене и употребяват общи бани. Всички новобранци почистват стаите си всекидневно, дезинфекцират баните след всяко потребление, сменят кърпи и ядяха авансово подбрани ястия в столова, която беше почистена с белина, откакто всеки взвод ядеше.
Повечето указания и извършения се организираха навън. Цялото придвижване на новобранците беше следено и беше сбъднат еднопосочен поток с обозначени входни и изходни точки в постройката, с цел да се сведе до най-малко контактът сред хората.
 В. Симеонов: Искаме триседмичен локдаун, напълно онлайн образование и разформироване на Народното събрание В. Симеонов: Искаме триседмичен локдаун, напълно онлайн образование и разформироване на Народното събрание
„ По образеца на редица европейски страни и у нас би трябвало да се втвърдят противоепидемичните ограничения и да се наложи най-малко 3-седмична...
Всички новобранци, без значение от присъединяване в изследването, са подложени на всекидневен скрининг на температурата и признаците. Шестима инструктори, които бяха разпределени във всеки взвод, работеха на 8-часови смени и постановяваха карантинните ограничения. Ако новобранците оповестяват за някакви признаци или признаци, съответстващи на Covid-19, те се оповестяват за заболели, изтърпяват бързо qPCR тестване за SARS-CoV-2 и са сложени в изолираност до резултатите от теста.
Инструкторите също бяха лимитирани до кампуса, бяха длъжни да носят маски, бяха снабдени с авансово готови ястия и бяха подложени на ежедневни температурни инспекции и скрининг на признаците. Инструкторите, назначени на всеки взвод, в който беше диагностициран позитивен случай, бяха подложени на бързо qPCR тестване за SARS-CoV-2 и, в случай че резултатът беше позитивен, инструкторът беше отхвърлен от дежурство.
На новобранците и инструкторите беше неразрешено да поддържат връзка с помощния личен състав в кампуса, като личния състав за пазачи и за обслужване на храната. След като всеки клас приключи карантина, беше осъществено надълбоко избелващо разчистване на повърхности в баните, душовете, спалните и коридорите в общежитията, а общежитието остава незаето най-малко 72 часа преди повторното заемане.
Какви са резултатите?
Вирусът към момента се популяризира, въпреки че 90% от позитивните проби са безсимптоми. Невероятно е, че 2% от новобранците в CHARM са се заразили с вируса, даже когато всички без един остават безсимптомни. „ Нашето изследване сподели, че при група от преобладаващо млади мъже военнослужещи, почти 2% стават позитивни за SARS-CoV-2, както е несъмнено посредством разбор на qPCR, по време на двуседмична строго наложена карантина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР