В САЩ излезе книгата Биоцентризъм: живот и съзнание – ключове

...
В САЩ излезе книгата Биоцентризъм: живот и съзнание – ключове
Коментари Харесай

Смърт във вида, в който я познаваме, не съществува

В Съединени американски щати излезе книгата „ Биоцентризъм: живот и схващане – ключове към разбирането на същинската природа на Вселената “. Според „ галактическата “ доктрина на Робърт Ланза, създател на книгата, гибелта не съществува в този тип, в който ние я разбираме.

Според теорията на Ланза гибел няма, тя е заблуда, която живее във въображението на индивида. Тя поражда, тъй като човек се отъждествява с тялото си, затова си мисли, че умира дружно със своята обвивка.

Но Ланза счита, че съзнанието съществува отвън времето и пространството, то може да се намира на всяко място, а това значи – и отвън тялото на индивида. Тази доктрина се вписва в основите на квантовата механика, съгласно която всяка парченце може да се окаже на всяко място, а обещано събитие може да се развива по няколко (дори най-многобройни) сюжета.

Идеята на Ланза се дефинира от това, че той има вяра в съществуването на множествени вселени. Така, в случай че човек почине в една от вселените, той продължава да живее в друга, която гълтам съзнанието.

Идеите на Ланза са добили огромна известност. Потребителите в обществените мрежи го цитират и постоянно споделят неговата доктрина. „ Времето не е безспорна действителност, то е аспект от нашето схващане “, цитира учения консуматор на Twitter.

Ланза даже е именуван талантлив академик, който е разкрил „ ключ към Теорията на всичко “. „ Тази книга доста промени възгледите ми за живота и гибелта “, написа различен консуматор.

Робърт Ланза е експерт по регенеративна медицина и теоретичен началник на компанията Advanced Cell Technology, професор в университета на Уейк Форест. Негова е концепцията за проучванията в региона на стволовите кафези, той е съумял даже да клонира няколко изчезващи типа животни. Но преди няколко години Ланза се увлякъл по физиката, квантовата механика и астрофизиката. След това основал теорията на новия биоцентризъм.

Концепцията за биоцентричната Вселена е препоръчана от Ланза през 2007 година. Ученият счита, че бъдещите опити, по-конкретно по огромна квантова суперпозиция, ще потвърдят или опровергаят неговата доктрина.

Сред последователите на „ галактическата “ доктрина на Ланза има почитатели освен измежду читателите на неговата книга, само че и измежду учените. Идеята за постоянно битие на човешкото схващане е известна измежду учените, последващи концепцията за Мегавселена.

Проф. Стюарт Хамероф от Аризонския университет да вземем за пример е сигурен в съществуването на безконечната душа. Такова заявление той направи през 2014 година Според учения човешкият мозък може да се съпостави с квантов компютър, като информацията на него се явяват душата и съзнанието. Така информацията може да се предава и след гибелта на човешкото тяло.

Идеята, че съществуват паралелни светове, ни е известна най-много от теорията на Хю Еверет.

Игнорирана в продължение на доста години от момента на появяването си през 1957 година, интерпретацията за паралелните светове набира известност в последните десетина години.

През 1980 година Андрей Линде, някогашен чиновник на Физическия институт „ Лебедев “, а през днешния ден професор от Станфордския университет, е доразвил теорията за многобройност на света.

Ученият строи своите съждения въз основата на модел на Големия гърмеж, вследствие на който е зародил мълниеносно разширяващ се мехур – зародиш на Вселената. Но в случай че съществува една Вселена, за какво да не съществуват и други?

Въз основа на този въпрос Линде е основал модел, в който инфлационни (раздуващи се) вселени пораждат непрестанно, отблъсквайки се от своите родителки.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР