В САЩ дойде моментът за расова справедливост, обяви Джо Байдън,

...
В САЩ дойде моментът за расова справедливост, обяви Джо Байдън,
Коментари Харесай

Байдън: Дойде моментът за расова справедливост в САЩ

В Съединени американски щати пристигна моментът за расова правдивост, разгласи Джо Байдън, който е евентуален претендент за президент на страната от Демократическата партия. Той направи това изказване във видеопослание, излъчено по време на погребалната церемония в Хюстън на убития по време на полицейски арест Джордж Флойд, предадоха осведомителните организации. Убийството му провокира огромни митинги в Съединени американски щати против расизма и полицейското принуждение. 

" Не можем повече да не обръщаме внимание на расизма, който наранява нашата душа... Защо в тази страна прекомерно доста чернокожи американци стават сутринта, знаейки, че могат да умрат, живеейки просто живота си? ", попита Байдън във видеото. Преди това той се срещна с почернената фамилия, с цел да изкаже персонално съболезнованията си. 

Хиляди изпратиха Флойд в последния му път, а до момента в който течеше погребението му в Париж стотици му отдадоха респект, като коленичиха и останаха в безмълвие 8 минути - времето, през което служителят на реда Дерек Шовин държи коляното на врата му по време на съдбовния арест. 

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш апела за световна битка против расизма и дискриминирането след " убийствената демонстрация на полицейска грубост против Джордж Флойд ". Според него позицията на международната организация по отношение на расизма е кристално ясна - това е камшик, който погазва Устава на Организация на обединените нации и вреди на най-съществените полезности на организацията.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР