В САЩ бе издаден първият американски паспорт със знак Х,

...
В САЩ бе издаден първият американски паспорт със знак Х,
Коментари Харесай

САЩ издадоха първия паспорт с маркер за пол X

В Съединени американски щати бе публикуван първият американски паспорт със знак " Х ", който не дефинира притежателя му нито като мъж, нито като жена, като се възнамерява от идната година тази неутрална полова алтернатива да се дава на всички, които аплайват за документа за пътешестване, заяви Държавният департамент.

" Очакваме с неспокойствие да предложим тази алтернатива на всички претенденти за паспорт, откакто приключим нужните актуализации на системата и формулярите при започване на 2022 година ", съобщи представителят на департамента Нед Прайс в известие за пресата, представен от БГНЕС.

Освен в паспортите, маркерът Х ще бъде разполагаем и във всички консулски отчети за раждане в чужбина (CRBA) - ход, който евентуално ще разреши на родителите да изберат неутрално във връзка с пола означение за новородените, добави служителят.

Според Прайс смяната в политиката има за цел " да обслужва по-добре всички жители на Съединени американски щати, без значение от тяхната полова еднаквост ".

" По мотив на издаването на този паспорт желая още веднъж да подчертая уговорката на Държавния департамент за поощряване на свободата, достолепието и равенството на всички хора - в това число и на ЛГБТ+ лицата ".

Според известието маркерът ще се ползва за небинарни, интерсексуални и полово неидентифицирани лица, които аплайват за американски паспорт или CRBA
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР