В сърцето на Испания е испанската ривиера, там, където лятото

...
В сърцето на Испания е испанската ривиера, там, където лятото
Коментари Харесай

5 вдъхновения от испанската ривиера

В сърцето на Испания е испанската ривиера, там, където лятото в никакъв случай не свършва. Това е мястото, където се потапяме в безкрайната гама от синьо - синьото на морето и ясното небе, което ни прегръща с топлота и прохлада. Тук, всеки миг е специфичен. На брега на Средиземно море, часовете се преплитат с равнодушие и наслаждение. Запомняме хубостта на слънчевите залези и тишината на леките талази, които играят закачливо с пясъчните крайбрежия и ни мамят да издадем фантазиите си напразно.

Нека проследим пет неща, които ни впечатлиха и ни въодушевиха от слънчева Испания.

Модата

Оживената сцена на модата и аксесоарите на Испания е изпълнена със стилове на облекло, които отразяват богатата просвета и завещание в района. Испанската ривиера е известна със своя разнороден и екстравагантен фешън жанр, който се отличава с ярки цветове, дръзки принтове и новаторски дизайни. Модните дизайнери в района се въодушевяват от морската атмосфера, живописните плажове и богатата история на испанската просвета. Испания е страна с богата просвета и история, която съчетава традициите с модерните трендове в своето благосъстояние от марки и фешън музи. Zara, Mango и Massimo Dutti са единствено три от най-известните испански фешън марки, които са световно приети и обичани за своите стилни и комфортни дизайни.



 

Аксесоари и бижута

Емблематичните аксесоари отразяват богатата просвета и наследството на Испания и са неотменима част от испанския жанр. Аксесоари като чанти, обици, шапки, ветрила и обувки са въодушевени от последните испански детайли и са направени с внимание към детайлите. Те придават комплектност на визията и придават неповторим и достоверен жанр. Такива аксесоари са идеални за прибавяне на шарм и грациозност към всяко облекло. Традицията на разработване на бижута в Испания се утвърждава през вековете. Испанските бижутери са известни с умелото си потребление на сребро и злато и смелото си съчетание на разнообразни камъни и материали. Традиционните испански бижута са украсени с архитектурни претекстове, арабски орнаменти и цветни емайли, които придават уникалност и хубост на всяко произведение.



Архитектурата

Известна с богатата си история и замайващ дизайн. Има доста по-малко известни обстоятелства, които я вършат още по-очарователна. Един от тези обстоятелства е мощното ислямско въздействие върху испанската архитектура. Тази комбинация от ислямски и испански стилове сътвори друга архитектурна еднаквост, която отличава испанската архитектура от другите европейски стилове. Друг забавен аспект на испанската архитектура е наличието на архитектурата Мудехар. Мудехарската архитектура поражда през средновековния интервал на Иберийския полуостров и се характеризира с комбинацията от ислямски и християнски жанр. Готическата архитектура също играе значима роля в оформянето на испанската архитектура. Много катедрали в Испания показват готически детайли, повлияни от френския готически жанр.



Музиката

Фламенко е несъмнено една от най-емблематичните музикални форми в Испания. Този буен и прочувствен жанр се характеризира със мощни ритми, енергично пеене и звуци на китара. Той отразява душата и пристрастеността на испанския народ и постоянно се свързва със сърцето и душата на Испания.



Дермокозметика

В Испания се намира най-големия цех за дермокозметика Laboratorios BABÉ и втори в Европа. Вече 20 години фамилната компания печели сърцата на своите консуматори. Laboratorios BABÉ участва в над 40 страни в целия свят. От самото си основаване, компанията се концентрира върху грижата за здрава кожа, трансформирайки това в своя задача. Ангажира се да употребява висококачествени дейни съставки в продуктите, които основава, като подсигурява, че дават отговор на най-високите стандарти за дермо-козметика и фармацевтични условия. Основателите на Laboratorios BABÉ признават значимостта на даването на ефикасни и безвредни решения за грижа за кожата и този ангажимент за качество е движещата мощ зад триумфа на компанията.



С всеки артикул в ръцете, без значение къде се намираме, сме на място, където можем да се отпуснем и да живеем моментно.

Да сме свободни и да се любуваме на страстите със здрава и сияйна кожа. Нека не броим времето, а единствено вълненията ни да имат значение!

С поддръжката на Laboratorios BABÉ

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР