В Сърница днес освен с две машини, гласуваха и с

...
В Сърница днес освен с две машини, гласуваха и с
Коментари Харесай

Две машини и два вентилатора по-късно: Изборите в Сърница бяха тест за избирателите

В Сърница през днешния ден с изключение на с две машини, гласоподаваха и с два вентилатора.

Изборите за единственият претендент за кмет на село Сърница се трансфораха в тест - и за хората, и за машините. Оказа се, че тук гласоподавателите безусловно за първи път виждат машина, откакто на вота през април, техниката въобще не е сработила. Оказа се, също по този начин, че физкултурния салон, в който е секцията не е подобаващ за избори през лятото, тъй като тук от 10 сутринта температурата е над 30 градуса. Това накара машината да блокира, а с цел да я охладят бяха включени вентилатори, които към момента работят.

В Сърница изборите започнаха на две машини. И опашка пред секцията от сутринта. По-възрастните получаваха помощ, от време на време повече от допустимата.

Снимка: Мария Василева

„ Ние гледаме да не гледаме към вота на гласоподавателя, само че сега дамата имаше усложнения с натискането на екрана и по тази причина трябваше да се намесим, другояче картата ще блокира машината, за 5 минути “, изяснява Емин Емин, ръководител на СИК за един от случаите.

В миг, в който във физкултурния салон, приспособен за секция, градусите надвишиха 30, едната машина блокира. Наложи се незабавна доставка на вентилатори, които да охлаждат машините, само че и хората.

От ЦИК не видяха връзка сред блокирането на машината и жегата.

А в Жълти бряг, където също избираха кмет, само че при по-поносими температури, жена на 86 години се наложи да бъде направлявана дълго, с цел да успее да гласоподава на машина.

И в двете села, хората се оплакаха, че осведомителна акция за гласоподаване на машини преди изборите не е имало.

В Сърница вота си, само че с хартиена бюлетина упражниха и 60 души с физически увреждания, които гласоподаваха в преносима секция.

Имената на новите кметове и на Сърница, и на Жълти бряг ще станат ясни още довечера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР