В Сърбия от днес започва ваксинирането срещу коронавирус на следващата

...
В Сърбия от днес започва ваксинирането срещу коронавирус на следващата
Коментари Харесай

Сърбия започва да ваксинира учители, полицаи, военни, журналисти

В Сърбия от през днешния ден стартира имунизирането против ковид на идната предпочитана група - работещите в областта на образованието, чиновниците в Министерство на вътрешните работи, армията и представителите на медиите, заяви министър председателят Ана Бърнабич, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представителите на медиите и изключително тези, които непрекъснато са на терен, са включени в предпочитаната група след апел на медийните сдружения и по молба на президента Александър Вучич, посочи тя.

От на следващия ден (т.е. през днешния ден стартира всеобщата имунизация на популацията, сподели през вчерашния ден Бърнабич и прикани жителите всеобщо да се записват за имунизиране.

Колкото по-бързо и ефикасно се извърши имунизацията, толкоз по-бързо ще се върнем към живота преди пандемията, сподели министър председателят и изрази очакване, че през 2021 година в здравен смисъл животът ще се възстановява.

Президентът Вучич и министър председателят Бърнабич ще ръководят през днешния ден съвещание на държавното управление и Оперативния екип за имунизацията, след което президентът ще направи послание към обществото, оповестява вестник „ Новости “.

Двайсет и осем % от сръбските жители са поискали да бъдат имунизирани с имунизацията на „ Пфайзер/Бионтех “, 40 на 100 със „ Спутник V “, а за една трета е все едно, заяви държавният секретар в министерството на опазването на здравето Мирсад Джерлек, представен също от вестник „ Новости “. Гражданите в Сърбия могат да изберат коя ваксина да им бъде приложена, сподели той и още веднъж прикани хората всеобщо да се имунизират.

Днес е планувано да се имунизират министърът на опазването на здравето Златибор Лончар, на защитата Небойша Стефанович и шефът на разследващата работа БИА Братислав Гашич, дружно с членове на БИА.

Сръбската организация за медикаментите и медицинските средства позволи през вчерашния ден внасянето на 100 000 броя китайска ваксина, която е минала всички нужни проби, оповестява вестник „ Блиц “. Потвърдено е качеството на китайската ваксина и тя може да стартира да се ползва, добавя вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР